Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllő és az uniós elnökség

2011-06-28 13:27:07

Hazánk európai uniós elnöksége kapcsán 2011 első félévében számos rendezvény helyszíne volt a gödöllői Grassalkovich-kastély megújult lovardája és a hozzá csatlakozó barokk istálló helyiség-csoportja.

Szerkesztőségünk munkatársainak több esetben is megadatott, hogy testközelből kövessék figyelemmel a gödöllői eseményeket, és beszámoljanak a jelentősebb történésekről.

Az Európai Unió 27 tagállamának miniszterei közül szinte mindenki megfordult a gödöllői kastélyban, az informális tanácskozásokon. Kordonváros épült településünkön, és voltak kiemelt biztonsági fokozatú események is. Elég, ha csak a belügyi-, a honvédelmi- vagy a külügyi tárca vezetőinek találkozóira gondolunk.

A legnagyobb horderejű összejövetel a június 7-én zárult Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) külügyminiszteri értekezlete volt, amit villámcsapás szakított félbe. Pont akkor, amikor Orbán Viktor miniszterelnök szónokolt.

Hazánk európai uniós soros elnöksége alatt egy másik gödöllői létesítmény is jelesre vizsgázott. A 2010 végére megújult Művészetek Háza – mint sajtóközpont – kiváló házigazdája volt a tárgyalások után, sok esetben politikai nagyágyúk részvételével lezajlott nemzetközi sajtótájékoztatóknak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online