Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Rövidebb vakáció, kevesebb tábor, mégis spórolhat, aki szemfüles

2024-02-05 19:09:18

Rövidebb vakáció, hosszabb tanév – a szülők és gyerekek ellentmondásos helyzetben találják magukat az idei nyári szünetben. Félő, hogy kevesebb tábor jut majd ugyannyi gyermekre, és mégis gyermekenként összesen akár 20 ezer forintot spórolhatnak a családok! Sőt, a nyári gyermektáborokra a magyarországi pedagógus-béremelés is hatással lesz.

A 2023/2024-es tanév utolsó tanítási napja június 21-e, péntek lesz, így a táborok döntő többsége június 24-én, hétfőn indul meg az idei nyári szünetben. A vakáció tíz hét hosszú lesz, azaz egy héttel kevesebb, mint a 2023-as esztendőben. A hosszabb tanév és az ebből eredő rövidebb nyári szünet számos érdekes és ellentmondásos helyzetet teremt. Sok szülő örömmel fogadja a változást, mivel kevesebb időre kell felügyeletet biztosítaniuk gyermekeiknek a nyári szünet alatt. Az egy héttel rövidebb szünet azonban más problémákat vet fel, különösen azok számára, akik szívesen részt vesznek a különféle nyári táborokban.

Ez a rövidítés komoly kihívásokat jelenthet azon szülők számára, akik az elmúlt években gyermeküket több táborba íratták be a nyári szünet alatt, és így terveztek idén is. A kínálat szűkülése, ami a táborhelyek számának változatlanságából adódik, azt eredményezheti, hogy sok gyerek lemarad azokról a kreatív, fejlesztő és szórakoztató programokról, amelyeket a táborok kínálnak.
- Azok a családok, akik korábban kihasználták a hosszabb szünetet és gyermekeik több táborban vettek részt, most kénytelenek lesznek egy szűkebb időszakból választani – állítja Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője, aki a szerkesztőségünk eljuttatott kisfilmjében tovább fontos részletekkel szolgál a gödöllői érdeklődők számára is.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online