Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: fennakadt a BVSC rostáján a gödöllői hatos

2023-12-16 19:22:04

NB I. Liga, alapszakasz, 10. forduló:
BVSC-Zugló – Gödöllői RC 3-0
(24, 8, 18)

Az alapszakasz első köre utolsó fordulójának rangadóját játszották a csapatok a zuglóiak otthonában. A tabellán a 2. helyen álló, a 3. pozícióban lévő gödöllőieket egyetlen ponttal megelőző házigazdák számára még egy 3-2 arányú vereség is belefért, hogy ne legyen helycsere a riválisok között a táblázaton. Azonban ennél is fontosabb volt, hogy amelyik formáció hárompontos sikert (3-0 vagy 3-1) ér el, nagy lépést tesz a felsőházi rájátszásban való részvétel felé.

A vendégek szemszögéből nézve, kifejezetten ígéretesen kezdődött az összecsapás, hiszen Szalay Attila csapata 12-9-es előnyt csikart ki. Ezt követően talpra álltak a fővárosi kék-sárgák, és kisvártatva már náluk volt a vezetés (16-14). A szett végjátékában fej-fej mellett haladtak a riválisok, majd a gödöllői hatos 24-23-nál játszmalabdához jutott. A kínálkozó alkalmat azonban eltékozolták a vizitálók, így három BVSC-s pont után lemondhattak a szettelőnyről.

A második felvonásban érződött, hogy a kihasználatlanul hagyott lehetőség megtörte a GRC együttesét, amelyre jókora „zakót szabtak” az erőtől duzzadó és lényegesen motiváltabb hazaiak.
A kínos percek átélése után kérdésként merült fel: van-e kilábalási esélye a gödöllői hatosnak a gödörből? Szalay mesternek akadt tennivalója, hogy felrázza csapatának tagjait, és egy ideig (14-14) úgy tűnt, hogy hatnak a tréner szavai. A házigazdák társulata viszont másként gondolta, és egy 11-4-es pontszériával lezárta a találkozót.

A Gödöllői RC csapata 20 ponttal, 24-15-ös szett- és 861-825-ös pontaránnyal az 5. helyen áll az NB I. Liga 2023/2024-es bajnoki idényének alapszakaszában. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.
Következik: Gödöllői RC – Vasas Óbuda (Magyar Kupa negyeddöntő) december 19., kedd 18.30 óra, MATE sportcsarnok.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online