Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Esztergom környékén is sok építészeti álláslehetőséget találunk

2023-12-13 09:15:07

Mindössze meg kell gondolnunk, valóban ez-e az a terület, amiben jeleskedünk. Ha van már építőipari szakképzettségünk, netalán diplománk, továbbá egy-két év tapasztalatunk, jó eséllyel indulunk az állásinterjún.

Az Esztergomálláshoz tartozó weboldalon, az alábbi linkre kaqttintva:  https://esztergomallas.hu/allasok/epitoipar-epiteszet sokféle állást találhatunk. Nézzük át, melyik a legszimpatikusabb, és jelentkezzünk bátran.

Milyen munkák elérhetőek az építőiparban?
Országszerte sokféle pozíció közül válogathat, aki az építőiparban, építészetben képzeli el a jövőjét. Most Esztergom környékén néztük meg, mik az elérhető lehetőségek, így álljon itt néhány, a teljesség igénye nélkül:

• Vannak – például – kőműves pozíciók Esztergomban, melynél az épület alapjának elkészítése (vasalat, betonozás), falak építése, falnyílások kialakítása, betonáthidalók elhelyezése és befalazása, valamint további, ezzel kapcsolatos tevékenységek tartoznak a feladatkörbe.
• Gépész, csőszerelő munkatársakat is keresnek épületgépészeti vállalkozások.
• Építőipari szakmunkásoknak is kínálnak álláslehetőségeket egyes cégek.

Mi kell az építőiparban való elhelyezkedéshez?
Mivel az építészet és az építőipar területe nagy változatosságot mutat, sokféle szakértelmet és képességet igényel a sikeres munkavégzéshez. Általában szükség van szakmai végzettségre, ez lehet pozíciótól függően szakmunkás bizonyítvány kőműveseknek, építőipari szakembereknek, illetve építész, építőmérnök diploma is a magasabb pozíciókhoz. Egyéb továbbképzésre, szakmai tanúsítványokra is sort keríthetünk aztán karrierünk későbbi éveiben.

Az építőiparban dolgozónak jól terhelhetőnek kell lennie fizikailag és mentálisan is. Rendelkezniük kell némi kreativitással és tervezőkészséggel, hiszen építészeti terveket vagy akár egész épületeket kell létrehozniuk. Meg kell tudniuk szervezni hatékonyan a munkafolyamatokat, priorizálni a feladatokat.

A széleskörű szakmai ismeretek elengedhetetlenek a jó szakember szempontjából, továbbá fontos, hogy jól és hatékonyan tudjon kommunikálni az ügyfelekkel és kollégáival. A projektmenedzsment is hasznos készség, csakúgy, mint a kreatív problémamegoldás. A sikeres pályafutás tehát ezek összességén alapszik, és persze pozícióról pozícióra változik, hogy pontosan mi is a legfontosabb a szakmai előremenetelhez.


Hogy készüljünk az állásinterjúra?
Ha magunkénak érezzük a kiszemelt pozíciót, kutassunk utána alaposan az adott cégnek, készítsük elő válaszainkat a leggyakrabban feltett kérdésekre, és frissítsük önéletrajzunkat is. Gyakoroljunk előre, legyen egy pár szóban összefoglaló bemutatkozásunk a korábbi tapasztalatainkról és a motivációról, hogy miért szeretnénk felvételt nyerni. Fontos, hogy magabiztosan, udvariasan álljunk hozzá az interjúhoz. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online