Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Védjük a padlót a víz okozta károktól!

2023-11-21 10:28:49

Amikor az otthonunk felújítása, átalakítása kerül napirendre, akkor sok esetben sor kerül a padlóburkolat lecserélésére is, hogy minden tekintetben esztétikus, az igényeinknek megfelelő végeredményre tegyünk szert.

Mielőtt azonban belekezdenénk a munkába, ki kell választanunk a megfelelő tulajdonságokkal rendelkező padlóburkolatot, illetve a hozzá passzoló szegélyeket is. Természetesen, a szegélynek színben is passzolnia kell a padlóhoz, de van még egy fontos tényező, amit érdemes szem előtt tartani. Ez pedig nem más, mint a vízállóság.

Amennyiben ez számunkra is fontos, akkor az iFloor vízálló szegélylécei között garantáltan megtaláljuk a megfelelő változatot. Mostani cikkünkben ezt a témát fogjuk egy kicsit részletesebben is tárgyalni, miközben sok kapcsolódó kérdésre is választ adunk.

Ma már létezik vízálló laminált padló is
Vannak olyan burkolóelemek, ezek közé tartozik – például – a csempe is, ami ellenáll a víznek, és mivel az nem tud áthatolni rajta, nem is tud kárt okozni benne. Ez az oka annak, hogy sokan ezt választják a konyhájuk, fürdőszobájuk vagy az előszobájuk padlójának burkolásához.

A csempe sok esetben ideális megoldás lehet, számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, ugyanakkor tény, hogy egy laminált padló melegebb, barátságosabb hatást kelt, és kellemesebb érzés közlekedni rajta. Éppen emiatt sokan választanák ezt a burkolattípust a vizes helyiségekbe is.

Szerencsére, ennek ma már nincs akadálya, ugyanis létezik vízálló változata is, amihez természetesen vízálló szegélyléceket célszerű választani.

A vízálló szegélyléc előnyös tulajdonságai
Az otthonunkban vannak olyan helyiségek, ahol különösen nagy figyelmet kell fordítani a padló és a fal vízállóságára. Tipikusan ilyen – például – a konyha vagy a fürdőszoba, ahol még a körültekintő hozzáállásunk ellenére is előfordulhat, hogy kifröccsen a víz.

Itt pedig nemcsak a padló, hanem a szegélyléc esetében is fontos, hogy a víz ne tudjon áthatolni rajtuk és kárt tenni bennük. A vízálló szegélyléc megakadályozza a víz bejutását a fal és a padló közötti hézagokba, melynek köszönhetően segít elkerülni a penészesedést is.


Döntsünk a minőségi termékek mellett!
Látható tehát, hogy vannak olyan helyiségek, ahol a padlót mindenképp meg kell óvnunk a nedvességtől. Ide pedig, ha valamilyen oknál fogva nem akarunk csempét választani, akkor csak más vízálló burkolatok jöhetnek szóba. Ez esetben pedig vízálló szegélyt kell választanunk.

Ezek után már csak arra kell figyelnünk, hogy kizárólag magas minőséget képviselő termékek közül válasszunk, hiszen a padló burkolása mindig hosszú távra szól. Fontos tehát, hogy a választott megoldás kellőképpen ellenálló és hosszú távon is tartós legyen.

Nem kell kétségbeesnünk, ha még nem találtuk meg azt az üzletet, ahonnan be tudnánk szerezni a szükséges alapanyagokat, az iFloor webshopjában ugyanis megtaláljuk őket, és bármikor le tudjuk adni a rendelésünket. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online