Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A látogatók száma azt igazolja, hogy igény van a gödöllői Karácsonyházra már októberben is

2023-10-31 10:03:42

Az idei a hetedik olyan év, amikor Gödöllő központjában, a Testőrlaktanya (Várkapitányi lak) Szabadság út 2. szám alatti épületében várja az érdeklődőket az országosan ismert és népszerű, Magyarországon egyetlen Karácsonyháza. A Karácsonyház egy mesés hangulatú, az országban egyedülálló dekorációval kialakított üzlet, aminek szobáiban kicsik és nagyok egyaránt átélhetik az ünnep varázsát. A különleges hangulatú belső terekben az aktuális trendeknek megfelelően feldíszített karácsonyfákkal, illetve számtalan különleges dísszel és ajándéktárggyal várja a látogatókat. Ezen kívül az épület előtti mini adventi forgatag hagyományos karácsonyi finomságai is segítenek az ünnepre hangolódni.

A nem csupán a hely- és környékbeliek, hanem a településre látogató turisták számára egyaránt kihagyhatatlan „célpontot” jelentő látványosság idén október 20-án tárta ki kapuját. A Karácsonyház lelkes csapatát vezető Kruták Zsófia érdeklődésünkre elmondta:
- Január óta tervezgették a dekoratőr csapattal az idei Karácsonyház belső tereit és hangulati elemeit. Nyár folyamán elkezdődött a dekorációs elemek gyártása, majd szeptember közepe óta pedig már a helyszínen dolgoztak, hogy létrejöjjön egy olyan varázslatos Karácsonyház, ami minden eddiginél aprólékosabban kidolgozott dekorációival, gondosan összeválogatott áruválasztékával igazi ünnepi világba repíti a látogatókat, kicsiket és idősebbeket egyaránt.

- Mint a Karácsonyház közösségének vezetője, idén szeptember átvehetted a Gödöllő Vállalkozója díjat. Hova helyezitek ezt az elismerést a napjainkban már országosan is jól csengő márkanév építésének, fejlődésének folyamatában?
- Azt gondolom, hogy a díj elismerése a munkánknak, annak a hihetetlen erőfeszítésnek, amit a Karácsonyház csapata közösen tesz meg annak érdekében, hogy évről-évre teljesen megújuljon ez a mesés ünnepi helyszín. Számunkra jó érzés tudni, hogy munkánkkal Gödöllőre tudunk vonzani látogatókat, turistákat, akik miattunk hajlandók messzi helyekről – akár az országhatáron túlról is – városunkba utazni.

- Az utóbbi években, annak is köszönhetően, hogy az enyhévé vált időjárás sem segít a karácsonyhoz illő téli hangulat korábban megszokott megélésben, egyre többen vélekednek úgy, hogy – az üzleti érdeket szem előtt tartva – korai október végétől/november elejétől az ünnep közeledtét erőltetni, annak meghittségét előrevetíteni. Mennyire jogos szerinted egyesek ez irányú fanyalgása?
- Egyrészről, ha valaki alaposan végignézi a nemzetközi üzletláncok kínálatát, karácsonyi-, illetve ünnepi termékekkel már augusztus vége/szeptember eleje óta találkozni lehet számtalan üzletben. Innen nézve a Karácsonyház október végi nyitása kereskedelmi szempontból szinte későinek mondható. Másrészről pedig azt gondolom, hogy – habár a Karácsonyház október végén megnyitja kapuit – mindenki akkor látogat el hozzánk, amikor szeretne és elérkezettnek látja rá az időt. Nem értem egyesek fanyalgásait, ha valakinek korai az ünnepre készülődni októberben és novemberben, az nyugodtan látogasson el hozzánk decemberben, az adventi időszakban, ugyanolyan szeretettel fogjuk üdvözölni, amikor belép az ajtón. Szerintem az lenne a legfontosabb, hogy tartsuk tiszteletben és ne minősítsük mások döntését, akkor is, ha korán, és akkor is, ha később szeretne elkezdeni hangolódni az ünnepre. A nyitás hetében több mint 10 ezer látogatót fogadtunk. Azt gondolom, hogy ez a szám bennünket igazol, igény van a Karácsonyházra már októberben is.


Visszatérve a Gödöllő központjában fellelhető látványosságra, a külsőségekkel kapcsolatosan el kell mondani, hogy erre az esztendőre teljesen megújult a Karácsonyház külső dekorációja is: az épület emeleti erkélyén a Grincs fogadja a látogatókat, illetve a Karácsonyház bejárata is teljesen megváltozott. Egy gömbökkel bőségesen díszített kapun keresztül lehet belépni a loggiára, a kapu tetején egy Grincsfa látható.

A hétfőtől szombatig 9 és 18 óra, vasárnap 9 és 17 óra között nyitva tartó, belépődíj megfizetése nélkül felkereshető Karácsonyházzal kapcsolatos további aktuális információk (programok) a weboldalon, valamint a közösségi oldalon olvashatók.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online