Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőn se adjunk esélyt a bűnözőknek a mindenszentek és halottak napi temetőlátogatás során!

2023-10-27 10:41:35

Mindenszentek (november 1.) és halottak napja (november 2.) közeledtével sokan látogatnak ki elhunyt szeretteik sírjához megemlékezni róluk, nyughelyükhöz virágokat elhelyezni, gyertyát gyújtani.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya fontosnak tartja, hogy felhívja a hozzátartozók figyelmét, ne feledkezzenek meg értékeik fokozottabb védelméről. A megemlékezés időszakában gyakrabban fordul elő gépkocsi-feltörés, alkalmi- vagy zseblopás, kerékpárlopás, a sírokról virágok és koszorúk eltulajdonítása.

Annak érdekében, hogy zavartalanul teljen a megemlékezés, érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat!
• Amennyiben tömegközlekedési eszközzel közelíti meg a temetőt, különösen a fel- és leszálláskor figyeljen értékeire, kézi- és válltáskáját szorítsa testéhez és azt mindig tartsa maga előtt!
• Értékeit tartsa táskája és ruházata belső zsebében!
• Ne tartsa bankkártyája mellett a PIN-kódját, illetve lakáskulcsát ne tartsa a lakcímére utaló dokumentumok mellett, mert az adatok birtokában az elkövetők további jelentős károkat okozhatnak.
• Ebben az időszakban is ügyeljen lakása, lakóháza biztonságára! Távozáskor győződjön meg arról, hogy az ajtót, ablakokat bezárta, a riasztóberendezést üzembe helyezte (amennyiben van)! Ha hosszabb időre elutazik az ünnepek ideje alatt, gondoskodjon a postaláda ürítéséről, és kérje meg barátját, jó ismerősét, szomszédját, hogy időnként ellenőrizze a házát, lakását!
• Sírrendezés közben is figyeljen értékeire, táskáját ne hagyja őrizetlenül!
• Amennyiben autóval közlekedik, lehetőség szerint őrzött, jól látható, kivilágított helyen parkoljon. A gépkocsi lezárt állapotáról győződjön meg! Ha van az autóban beépített vagy egyéb mechanikus lopásgátló eszköz, használja azt. Az indítókulcsot és a gépjármű iratait tartsa magánál olyan helyen, amihez nem lehet könnyen hozzáférni!
• Ne hagyjon értéket a gépjármű utasterében, különösen látható helyen, mert a gépkocsi nem biztonságos tárolóeszköz!
• Közösségi oldalakon ne tegyen közzé arra utaló információt, hogy elutazik otthonról!

Amennyiben bűncselekményt követtek el sérelmére hívja a 112-es segélyhívó számot! Fontos adalék, hogy a Gödöllői Rendőrkapitányság – együttműködésben a polgárőr-szervezetekkel – idén is fokozott jelenlétet biztosít az illetékességi területén (8 város és 18 község) található temetők környezetében, elősegítve azt a célt, hogy mindenki megemlékezése zavartalan maradhasson.

Változik a Dózsa György úti köztemető nyitvatartási rendje
A VÜSZI Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a Dózsa György úti városi köztemető az október 28-29-i hétvégén és Mindenszentek napján, azaz: november 1-én, szerdán 8-20 óra között látogatható. Október 30-án és 31-én (hétfő és kedd) a szokásos hétköznapi nyitva tartás szerint működik a temető.

A meghosszabbított nyitvatartási rend szerinti napokon – a látogatottság függvényében – engedélyezett a gépkocsival történő behajtás. A délutánok folyamán az emlékezők nagy száma miatt előfordulhat, hogy csak az erre jogosult mozgáskorlátozott kártyával rendelkezők számára lesz biztosítva ez a lehetőség. Fontos információ, hogy a temető területét 16 óráig gépjárművel el kell hagyni! A nyilvános illemhely a nyitvatartási idő végéig, azaz, 20 óráig üzemel.
A köztemető gondnoka – amennyiben szükséges – a (+36-20) 473-1305-ös telefonszámon érhető el.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online