Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: drámai, ötszettes csatát nyert Budaörsön a gödöllői hatos

2023-10-21 21:51:47

NB I. Liga, alapszakasz, 3. forduló:
Budaörsi DSE-Emericus – Gödöllői RC 2-3
(-18, 13, 18, -26, -12)

Az elmúlt bajnoki évadban a riválisok találkozóin hazai győzelem született: Budaörsön 3-0, míg a gödöllőiek monori „albérletében” 3-1 volt az eredmény a vendéglátó együttes javára. A felek ezúttal is úgy vágtak neki a rivalizálásnak, hogy nem volt könnyű egyértelműen megjósolni, ki szerez több bajnoki pontot a rangadónak tekinthető ütközet végén.

Valójában csak utólag derült ki, de igazán érdekes meccs kerekedett a két csapat egymásnak feszüléséből. Az első játszmában a gödöllői hatos a játékrész elején (1-8), illetve a végén (16-17-ről 16-23) robbantott, és jutott részelőnyhöz. Ezt követően két olyan szett következett, aminek folyamán a budaörsi lányok valójában esélyt sem adtak – a cserékkel és időkérésekkel tanítványait felrázni szándékozó – Szalay Attila sok hibával játszó formációjának.

A negyedik felvonás – némi túlzással – élet-halál kérdése volt a vendégek számára. 21-17 arányú hazai vezetésnél veszni látszott a szettegalizálás reménye, ám 22-nél egyenlített a kivételes elszántsággal küzdő gödöllői hatos, amely – mérkőzéslabdát hárítva (24-23) – a harmadik játszmalabdáját értékesíteni tudta.
A döntő etapban egy ideig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a vizitálók 10-7-re elléptek, mi több, 14-10-nél négy meccslabdához jutottak. Önfeledten örülni azonban csak akkor tudtak, amikor a kiélezett találkozó folyamán 13 egységig jutott Máthé-Barabássy Kata beütötte a 15. pontot!

A Gödöllői RC csapata 5 ponttal, 7-5-ös szett- és 255-248-as pontaránnyal az 5. helyen áll az NB I. Liga 2023/2024-es bajnoki idényének alapszakaszában. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.
Következik: Vasas SC – Gödöllői RC október 27., péntek 19 óra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online