Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Két gödöllői pedagógus érdemelte ki a Pécsi Eszter Tanári Díjat

2023-10-20 17:50:05

Október 17-én 15. alkalommal díjazta a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) mellett működő Pro Progressio Alapítvány azokat a kiemelkedő, 55 év alatti, matematikát, fizikát, kémiát, informatikát oktató középiskolai tanárokat, akik tanítványaikat a műszaki és természettudományi pályák választására orientálják, valamint diákjaik hazai és nemzetközi tanulmányi és szakmai versenyeken érnek el kimagasló eredményeket.

A tanárok teljesítményét elismerő díj 2022 óta viseli Pécsi Eszter, az első magyar mérnöknő nevét, aki 1965-ben az év statikusa címet nyerte el az Egyesült Államokban. A díj elnevezésével az alapítvány ösztönözni szeretné a középiskolás lányokat a mérnöki pálya választására, valamint hangsúlyozza továbbá azt is, hogy a tudományos munkában és kutatásban ugyanolyan karrierlehetőségek állnak a nők, mint a férfiak előtt.

A díjátadó ünnepségen a 11 kiváló pedagógust köszöntötte Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára, Csépe Valéria, a MAB elnöke, Erdei Anna, az MTA főtitkárhelyettese és Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke.

A díjakat Czigány Tibor rektor és Pakucs János, az alapítvány kuratóriumának elnöke adták át az elismerő címben részesülteknek, köztük két gödöllői középiskolai tanárnak: Pásztorné Petrétei Noéminek (Gödöllői Török Ignác Gimnázium, informatika-digitális kultúra, képen balról a harmadik) és dr. Fülöp Zsoltnak (Gödöllői Református Líceum Gimnázium, matematika-fizika, képen jobbról a második). Forrás: PRO PROGRESSIO ALAPÍTVÁNY sajtóközleménye


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online