Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Több hétig tartó intézménybezárásról intézkedett a gödöllői önkormányzat

2023-10-20 08:58:43

Amit az elmúlt évben rendkívüli ülésen, idén rendes, programterv szerinti tanácskozáson tárgyalt meg a gödöllői városvezetés tagsága. Az október 20-i összejövetel első napirendje az energiagazdálkodási munkacsoport elmúlt időszakban végzett beszámolójának jóváhagyása, valamint az energia veszélyhelyzeti intézkedési terv elfogadása volt.

A döntés beszámoló része főként az energia-beszerzésekről, a közvilágítás LED-esítéséről, a világítás korszerűsítéséről (LED-csereprogram 650 családnak, intézményi épületek LED-esítésének előkészítése), illetőleg az energetikai intézkedésekről, fejlesztésekről (például: napelemek telepítése csaknem 200 millió forintos pályázati forrás segítségével a Művészetek Háza és palotakerti óvoda épületénél, kazáncsere a Táncsics Mihály úti óvodában, hőszivattyúk beépítése a Forrás épületében) szólt.

Az elmúlt esztendőben október 6-án fogadtak el a települést irányító grémium tagjai a mostanihoz képest drasztikusnak tekinthető, a tervezett 25 százalékkal szemben mintegy 40 százalékos megtakarítást eredményező energia veszélyhelyzeti intézkedési tervet, ami – elsősorban az abban szereplő határidők és előírások okafogyottá válása miatt – elveszítette hatályosságát. Ezért – 2023 utolsó és 2024 első napjaira, hónapjaira – született egy új intézkedési terv, ami részben a különböző intézményekben alkalmazandó hőfokokat, részben pedig egyes intézmények ideiglenes bezárását tartalmazza.

Október 21-étől – a teljesség igénye nélkül – az alábbi hőmérsékleti értékek alkalmazhatók az alábbi intézményekben, a nyitvatartási idő alatt:
Bölcsőde: 22 fok a nevelési helyiségekben, 24 fok a fürdőkben, 20 fok a konyhában, 16 fok a műhelyben, tárolókban, 20 fok az egyéb helyiségekben.
Óvoda: 22 fok a nevelési helyiségekben, mosdókban, 20 fok a konyhában, 16 fok a műhelyben, tárolókban, 20 fok az egyéb helyiségekben.
Általános iskola: 20 fok (központilag meghatározott érték).
Középiskola: 18 fok (központilag meghatározott érték).
Egyesített Szociális Intézmény (idősek otthona): 22 fok a gondozottak ellátására szolgáló helyiségekben,20 fok a munkavégzés helyén és a konyhában, 16 fok a raktárban, tárolókban.
Forrás: 20 fok a gondozottak ellátására szolgáló helyiségekben és a munkavégzés helyén, illetve a konyhában, 16 fok a raktárban, tárolókban.
Polgármesteri Hivatal által használt épületek: 20 fok az irodahelyiségekben, 16 fok az egyéb terekben.
Piac: 20 fok az irodahelyiségekben, a csarnok nem fűthető.
A használati melegvíz hőmérséklete legfeljebb 50 fok lehet valamennyi épület tekintetében. Használaton kívüli, üres helyiségekben a fűtés nem kapcsolható be.

Az átmeneti intézményi működési korlátozások (bezárások) közül városunkban az élre kívánkozik a Művészetek Háza Gödöllő épületének (kivéve a művészeti iskola tereit, valamint a földszinti, klímaberendezéssel ellátott két termet, illetve a kávézót) 2024. január 1-je és február 18-a közötti, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ (kivéve az AlkotóTér) és a Gödöllői Városi Múzeum kiállító tereinek december 23-a és 2024. február 18-a közötti bezárása. Ez utóbbi időszakban nem lehet majd nyitva a Körösfői utcai GIM Ház, a Szabadság úti Civil Ház, a Testvérvárosok útján lévő volt Kismuki-épület, a blahai idősek klubja, valamint a blahai napközis tábor épülete.

A Kocsi Tamás (Szövetség Gödöllőért) által feltett kérdésre, miszerint: a Királyi váró miért nem szerepel a felsorolt létesítmények között, Bárdy Péter alpolgármester azt válaszolta, hogy – miután a polgármester irodája is ott van – ezt az épületet a polgármesteri hivatal által használt épületek közé szükséges sorolni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online