Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Öt gödöllői intézmény csatlakozott a Boldogságóra Programhoz

2023-10-09 17:42:47

A Jobb Veled a Világ Alapítvány 10 éve indította el a Boldogságóra Programot óvodák és általános iskolák számára, ami egy egész tanéven át tartó, érzelmi intelligenciát, erősségközpontú gondolkodást és önbizalmat fejlesztő élménypedagógiai programokat foglal magába. A 2023/2024-es tanévben szeptember 30-ig lehetett jelentkezni a programba, amihez Pest vármegyéből összesen 241 intézmény csatlakozott.

Gödöllőről a Kastélykert Óvoda (Martinovics utca), a Petőfi Sándor Általános Iskola, a Palotakert Óvoda, az Erkel Ferenc Általános Iskola, valamint az Erkel iskola Mátyás király utcai tagintézményének vezetése döntött úgy, hogy él a program adta lehetőségekkel.

A résztvevők hónapról hónapra egy-egy témát járnak körül, ami segíti és támogatja a gyerekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben. A program négy korcsoport, a 3-6, a 6-10, a 10-14 és a 14-18 év közötti korosztály számára biztosít módszertant és ahhoz szükséges segédeszközöket, tankönyveket, munkafüzeteket, a pedagógusoknak pedig ingyenes online segédanyagokat. A diákok a tanév során 10 egymásra épülő témát dolgoznak fel, amik fokról fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit. Ezek sorrendben: a hála, az optimizmus, társas kapcsolatok, boldogító jócselekedetek, célok kitűzése és elérése, megküzdési stratégiák, apró örömök élvezete, megbocsátás, testmozgás és fenntartható boldogság.

A Boldogságóra Program célja nem az, hogy problémamentes életmodellt állítson a fiatalok elé, hanem hogy vezérfonalat adjon a résztvevőknek, hogy könnyebben nézzenek szembe a mindennapi kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni az eléjük kerülő problémákkal, valamint, hogy lehetőséget adjon a testi-lelki egészségük megtartásához szükséges szempontok felfedezésére és tudatosítására. Forrás: PEERS Communication sajtóközleménye


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online