Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sportlövészet: ifjúsági Európa-bajnoki címet nyert a gödöllői Ferik Csilla!

2023-10-08 11:35:33

Október 5-e és 8-a között Észtország fővárosa, Tallinn volt a házigazdája az ifjúsági korú sportlövők Európa Liga (Európa-bajnokság) döntőjének. A megmérettetésen 15 ország mintegy száz, 15-18 éves légfegyveres sportlövője vett részt. A magyar különítménynek tagja volt Szucsák Mátyás tanítványa, Ferik Csilla, a MATE-Gödöllői EAC mindössze 15 éves légpuskás tehetsége is.

Fontos adalék, hogy a nemzeti csapatok tagjai minden csoportmérkőzésen háromszor 10 lövést adnak le, és aki jobban teljesített a riválisa elleni párharcban, 2 pontot kapott. Ebből következik, hogy mérkőzésenként összesen 24 ponton (6x4) osztoznak a versenyzők. A csoportgyőztesek az arany-, a csoportmásodikok pedig a bronzmeccsre kvalifikálták magukat.

A négyfős magyar formáció (Ferik Csilla, Tóth Anna, Kálmán Bálint, Rácz Áron) október 6-án elsőként a szerbek ellen lépett lőállásba a 10 méteres számban, és 14-10 arányban diadalmaskodott (Csilla 6-0 arányban elvérzett). Ezt követően a horvátok következtek, akiket 20-4 arányban múlt felül a magyar kvartett (Csilla 6-0 arányban nyert).

Október 7-én Svédország négyese ellen kellett helytállni, ami szoros csatában (13-11) sikerült (Csilla 4-2 arányban nyert). A csoport záróütközetén az ukránok jelentették a kihívást, aminek teljesítése nem okozott gondot a magyar fiataloknak (16-8, Csilla 6-0 arányban nyert).
Nemzeti csapatunk veretlenül, 63 ponttal végzett az I. csoport élén, megelőzve a svédeket (57 pont) és az ukránokat (48 pont).

A csoportelső magyarok október 8-án az aranyéremért lőhettek a másik csoport győztese, a norvég kvartett ellen. A cikk alatti képkockákon visszanézhető fináléban – összesen 160 pontot jelentő – 20 sorozat alatt kellett „döntést hozniuk” a versenyzőknek, akik itt is párban vetélkedtek. Ferik Csilla az észak-európai társulat egyik fiú tagja, Even Enger Throndsen ellen tüsténkedett.
A kiélezetten kezdődött és izgalmakban is bővelkedő (10 sorozat után 41-39 arányban vezettek Csilláék, a 15. sorozatot követően pedig 69-51 volt a részeredmény a mieink javára) döntőt végül a magyar négyes nyerte 83-69 arányban! A gödöllői tehetség 27 ponttal (Tóth Anna 24, Kálmán Bálint 19, míg Rácz Áron 13 pontot termelt) járult hozzá az Európa-bajnoki aranyéremhez!



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online