Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: egy szettre volt jó a gödöllői hatos a Veszprém elleni idénynyitón

2023-10-07 18:50:42

NB I. Liga, alapszakasz, 1. forduló:
Gödöllői RC –
VEHIR-Veszprémi Egyetemi SC 1-3 (-16, -21, 21, -19)

Ha az elmúlt szezon eredményességéből indulunk ki, a „régi otthonába”, a helyi egyetem (MATE) sportcsarnokába 1.435 nap után visszatért gödöllői hatosra nem várt sétagalopp a 2022/2023-as idényben egy pozícióval előttük, a 4. helyen végzett veszprémiek ellen.

Az első játszma igazolni látszott a gödöllői aggályokat, hiszen a jól védekező vendégek 10-5-re, és 18-10-re elhúztak, majd viszonylag simán vezetéshez jutottak a nyitásban és nyitásfogadásban nem igazán veretes teljesítményt nyújtó házigazdák ellen.
Szalay Attila vezetőedzőnek akadt dolga, hogy rendezze a sorokat a folytatásra. A második szett hazai szempontból ígéretesen indult, ám 10-10 után nem sikerült kellően hosszúra nyújtani a hibamentes időszakot, így a stabilabban játszó veszprémiek ezt a játékrészt is „behúzták”.

A harmadik felvonás főként arra a kérdésre adott választ, hogy szettveszteség nélkül győznek a dunántúliak, vagy szépít városunk hatosa. Mivel a gödöllői lányok derekasan küzdöttek, valamint a játék több elemében is javuló mutatókkal rukkoltak elő, megérdemelten kozmetikázták az eredményt.
A negyedik etap a vendéglátók pontszerzési reményéről is szólt, ami kiélezett küzdelmet vont maga után 9-9-ig. Ekkor a veszprémiek 7 ponttal elléptek, és vezetésükre a játszma végéig gondosan ügyeltek, így elérték céljukat és három bajnoki ponttal távoztak Gödöllőről.

A Gödöllői RC csapata 0 ponttal, 1-3-as szett- és 81-96-os pontaránnyal a 7. helyen áll az NB I. Liga 2023/2024-es bajnoki idényének alapszakaszában. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.
Következik: Kispest SE – Gödöllői RC október 14., szombat 18 óra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online