Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda: négy év után újra Gödöllőn szurkolhatunk a város NB I. Ligás női csapatának

2023-09-15 10:53:08

Október első szombatján kezdi meg a 2023/2024-es bajnoki idényt a Gödöllői RC – elmúlt kiírásban 5. helyen végzett – női röplabda-csapata a balatonfüredi fiókcsapat távolmaradása miatt 11 formációt tömörítő NB I. Ligában. Az új idényben három olyan együttes van (Vasas, UTE, Békéscsabai RSE), amely utánpótlás-társulatként nem juthat fel az Extraligába, és ki sem eshetnek az NB I. Ligából. Nyolc alakulat azonban küzdhet az osztályváltásért vagy éppen az ellen.

A mezőnyben a Szalay Attila vezetőedző és Wirnhardt Bence másodedző szakmai irányításával dolgozó gödöllői formáció vetélytársai a Békéscsabai Röplabda SE, a Budaörsi DSE-Emericus, a BVSC-Zugló, az újonc Kispest SE, az Extraligából kiesett MTK Budapest, az újonc Szegedi RSE, a TFSE, az UTE U21, a Vasas SC és a Vehír-Veszprémi SC társulatai lesznek.

Ami a hazai mérkőzések helyszínét illeti, kedvező – ebben az interjúban már felmerült – változásról beszélhetünk, hiszen közel négy esztendő (1.435 nap) Gödöllőn kívüli „albérlet” (Tungsram-csarnok, Szamos utca, Monor) után, ismét a helyi egyetem (MATE) sportcsarnokában láthatják kedvenceiket a helyi szurkolók. Legutóbb ilyen élményt 2019. november 2-án éltek át a sportág gödöllői szerelmesei (Gödöllői RC – Palota VSN 2-3).

Az első fordulóban a Vehír-Veszprémi SC együttesét látja vendégül a gödöllői hatos, méghozzá: október 7-én, szombaton 17 órától. Az NB I. Liga alapszakasza jövő év március 30-án fejeződik be, a gödöllői hölgyek stámára az UTE U21-es formációja ellen, idegenben.
Ezt követően az 1-4. helyen, illetve az 5-8. helyen végzett csapatok rájátszásban döntik el a helyezések sorsát, míg a 9-11. pozícióban lévők körmérkőzéses formában, minitornákon rivalizálnak a kieső hely(ek) elkerüléséért. A legjobb nyolc az egyik fél második győzelméig tartó elődöntőkben (1-4, 2-3, illetve 5-8, 6-7), majd a győztesek (1-2 és 5-6) és a vesztesek (3-4 és 7-8) az ugyancsak két sikerig tartó helyosztókon határoznak az érmekről és a további pozíciókról.

Ezek után nézzük a Gödöllői RC NB I. Ligás csapatának jelenleg ismert 22,8 év átlagéletkorú játékokeretét!
Hosszabbított: Boros Réka (feladó), Borsos Lili (center), Halla Petra (fealdóátló), Kovács Eszter (center), Kökény Petra (szélsőütő), Maurer Katalin (liberó), Máthé-Barabássy Kata (feladóátló), Nagy Viktória (center), Sorompó Kinga (feladó), Szerencsés Mimi (liberó)
Érkezett: Sólyom Emese (feladó, Szent Benedek Balatonfüred), Tóth Sára (szélsőütő, Szent Benedek Balatonfüred)
Távozott: Bútor Anna (UTE U21), Kardos Boglárka (MTK Budapest), Vas Vanda (UTE U21)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online