Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gyerekcipők az őszi időszakra

2023-08-19 11:01:18

Sokan úgy gondolják, hogy az ideális őszi cipő a gyerekeknek meleg és kényelmes. Ez valóban így van, azonban van még pár szempont, amit nem árt figyelembe venni, ha a kicsiknek keresünk lábbelit. Fontos ugyanis, hogy az adott darab megfelelően illeszkedjen a lábhoz, biztosítsa a stabilitást, hiszen ilyenkor már gyakran csúszósak az utak. A kicsik amúgy is rengeteget rohangálnak és játszanak, így nagyon nem mindegy, hogy az adott modell mennyire tartja a bokáját.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mire érdemes figyelni, ha óvodás vagy iskolás gyermek számára keresünk őszi cipőt.

Milyen anyagú és kialakítású legyen?
A Borgo.hu gyerekcipői között kizárólag olyan darabokat találni, amely minden igényt kielégít. A legfontosabb azonban az, hogy milyen anyagból készült a lábbeli. A gyerekek számára vásárolt daraboknál a legjobb, ha lélegző típust választunk, ami megakadályozza, hogy beleizzadjanak. A természetes bőrből gyártott változatok tartósak és ellenállóak, de azért nem muszáj csak ezekben gondolkodni. Az őszi gyerekcipőknél a Gore-Tex típusú anyagok szintén megfelelőek lehetnek, hiszen ez egy olyan membrán, ami lehetővé teszi az izzadság elvezetését.

Mielőtt azonban csak az anyagot néznénk meg, fordítsunk figyelmet a kialakításra is. Nézzük meg, hogy milyen merev vagy kemény az adott darab, hiszen a kicsiknek inkább a könnyű megoldást érdemes választani. A rugalmas és puha változatokban ugyanis biztonságosan tudnak közlekedni, nem terhelik a lábfejet, a bokát és a térdet sem. Ha lehet, akkor talpbetétes modellt nézzünk, ami ergonomikus, bár az is igaz, hogy ez hároméves korig nem annyira fontos szempont.


Tényleg lényeges a kinézet?
Igen, hiszen a gyermekeket legalább annyira izgatja, hogyan néz ki egy cipő, mint a felnőtteket. Ott van például a Disney Mancs Őrjáratos mintás kék gyerekcipő, amiben minden lépés különleges lesz. A bestseller meseminta pillanatok alatt jókedvet varázsol a kicsik arcára. A dupla tépőzár lehetővé teszi, hogy még aktív mozgás közben se érje őket semmilyen baleset. A legnagyobb előnye talán a kopásálló talp, ami rendkívüli stabilitást, valamint könnyed járást biztosít a viselője számára.

Nagyobb gyermek esetében pedig szóba jöhet a minden szetthez passzoló 2023-as modell, a Skechers Uni Life Beldore fehér lábbeli. Az extravagáns újdonság limitált szériás darab, tehát hozzásegítjük a gyerkőcöt az egyedi megjelenéshez. A sportcipő energia-visszaadásért felelős légtalpa, valamint a memóriahabos talpbetétje gondoskodnak arról, hogy maximális legyen a komfort, még egy egész napos viselet esetén is.

Tépőzár vagy fűző?
Az őszi és téli gyerekcipőknek minden esetben illeszkedniük kell a lábhoz. Ehhez pedig az kell, hogy az adott modell ne legyen se túl nagy, se túl kicsi. Főleg a talp középső részéhez kell passzolnia, de emellett igen fontos szempont, hogy mennyire könnyen lehet levenni. Itt a szülőnek kell tudnia, hogy a gyerkőc tud-e cipőfűzőt kötni, ellenkező esetben talán jobb, ha a tépőzáras típusok között nézelődünk. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online