Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vajon, visszafordítható a hajhullás és a kopaszodás folyamata?

2023-08-15 13:59:01

A modern technológiának köszönhetően már van remény azok számára, akik hajhullással és kopaszodással küzdenek. Visszanyerhetik önbizalmukat, hiszen a hajkorona elvesztése, gyérülése sokak számára okoz frusztrációt.

Amikor érzékelhetővé válik a végleges hajhullás, a legtöbben már búcsút intenek korábbi megjelenésüknek, holott a lézeres hajhullás kezelésével fájdalommentesen érhető el gyors és látványos eredmény.

Az Aesthetica Orvosi Központban csúcsminőségű lézerek segítségével végzik a kezeléseket, ezzel megállítva a kopaszodást, hajhullást. Nők és férfiak egyaránt szenvednek a hajvesztéstől, amelynek többféle oka lehet. Cikkünkben részletesen kitérünk arra, mi lehet a kopaszodás oka, és milyen folyamat segíthet a probléma leküzdésében.

A kopaszodás és a hajhullás okairól
A csodás hajkorona elvesztése sokak számára hatalmas trauma. Különböző okai lehetnek annak, ha valakinek elkezd gyérülni a haja vagy fokozatosan kopaszodásnak indul. A férfias hajhullás, azaz az androgén alopecia elsősorban genetikai okokra vezethető vissza, melyeket a hormonális folyamatok erősítenek.

Nemcsak a férfiaknál fordulhat elő ez a fajta kopaszodás. A fejtetőt és a homlokot érintő hajhullás a férfiaknál azonban látványosabb, mint a nők esetében. A folyamat a hajszálak növekedési fázisának lerövidülésével kezdődik, a haj egyre gyengül, majd már nem lesz képes a felszínre törni.

A hajhullás egyéb okai
Az átmeneti hajhullás, azaz a telogén effluvium jóval gyakoribb, mint a férfias hajhullás. Ennek ugyanis nem genetikai, hanem hormonális okai vannak, amit számtalan tényező kiválthat, de elsősorban az egész szervezetet érintő fizikai vagy lelki megterhelés miatt alakul ki.

Főként a nők körében gyakori betegség, mely olyan természetes hormonális változásoknál észrevehető, mint – például – a terhesség utáni állapot vagy a menopauza ideje. A női nemi hormonok csökkenése és az androgén hormonok szintjének növekedése miatt a hajhagymák működési zavara kezdődik.

A foltos hajhullás, vagyis alopecia areata inkább a gyermekek és fiatal felnőttek betegsége. Szinte mindig autoimmun folyamat eredménye, melynek során a felhalmozódott faggyú miatt nem tudnak a hajszálak utat törni a felszínre. Bármely okból történik is a hajhullás vagy kopaszodás, megoldást nyújthat a lézeres hajstimuláció.


A lézeres hajstimuláció
A kíméletes és rövid beavatkozások segítségével komplex módon tudjuk a hajhullást és a kopaszodást visszafordítani. Az alkalmanként alig fél órás kezelések során az orvosi lézer energiája stimulálja a hajszálak és az erek képződését. Ahhoz, hogy minél jobb eredményeket érjenek el, a kezelés előtt hajdiagnosztikai és laborvizsgálatok elvégzésére is sor kerül.

A megismételt kezelések hatékonysága érdekében a kezelőorvos táplálékkiegészítőket, revitalizációs orvosi mezoterápiás hatóanyagbevitelt vagy minoxidil kezelést is előírhat. Tehát, bárki számára van remény, hogy ismét dús és fényes hajjal élje mindennapjait. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online