Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Rendkívüli ülésen módosították a gödöllői egészségügyi központ alapító okiratát

2023-08-14 10:13:12

Augusztus 14-ére rendkívüli képviselőtestületi ülést hívott össze Gödöllő polgármestere. A tanácskozás napirendjén – a város településrendezési eszközei módosítási eljárása partnerségi egyeztetésének lezárása mellett – a Tormay Károly Egészségügyi Központ alapító okiratának módosítása szerepelt.

A Petőfi Sándor utcai egészségügyi intézmény 2020 februárjában elfogadott „alaptörvényét” több okból is célszerű volt pontosítani. Részben azért, mert törvényi változás miatt július 1-jétől a védőnő és a védőnői ellátás körében foglalkoztatott személyekre vonatkozó munkáltatói jogokat a vármegyei intézmény gyakorolja. A gödöllői védőnői hálózat esetében ez az intézmény az Észak-Pesti Centrumkórház – Honvédkórház (Budapest, Róbert Károly körút 44.).

Az alapító okirat módosításának másik okaként az intézmény igazgatójának és az alkalmazottak közalkalmazotti jogviszonyának egészségügyi szolgálati jogviszonnyá alakulását jelölték meg. A jogszabály szerint a gödöllői egészségügyi központ vezetőjét a képviselőtestület határozatlan időre nevezi ki, egyedi döntés vagy meghívásos eljárás alapján. A direktorral kapcsolatos egyéb munkáltató jogkört a polgármester gyakorolja.

A Tormay jelenlegi igazgatójának határozatlan idejű megbízatásáról idén februárban döntöttek a települést irányító grémium tagjai, az alapító okirat ezzel kapcsolatos módosítása azonban akkor nem volt napirenden.
Erre az ellenmondásra kísérelt meg magyarázatot kapni Kocsi Tamás (Szövetség Gödöllőért), aki azt kérdezte: helyes-e a döntési sorrendiség, nem kellett volna előbb az alapító okiratot módosítani, majd a határozatlan idejű kinevezésről dönteni? Dr. Kiss Árpád jegyző válaszában úgy fogalmazott: rendben van ez így.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online