Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A modern fluorocarbon előkék hasznosításának lehetőségei

2023-08-13 10:01:32

Minek tudható be, hogy modern fluorocarbon előkék használatával jobb esélyünk lehet a rablóhalas horgászatok sikerére? Milyen fizikai sajátosságok eredményezhetik a megnövekedett halfogási esélyt?

Ennek kapcsán nyomozunk képletesen szólva máris a bejegyzésben. Kifejezetten ajánljuk a cikk elolvasását azon horgászoknak, akik pergetve, úszós készséggel vagy egyéb módszerrel szeretnének csukát, süllőt vagy egyéb rablóhalat fogni.

A fluorocarbon előkék legfontosabb fizikai tulajdonsága
A speciális zsinórtípus legfőbb fizikai tulajdonsága az úgynevezett fénytörési mutató, amely nagymértékben kedvezőbb a hagyományos értelemben vett damilokhoz képest. Ennek köszönhetően az előke sokkal kevésbé látható a víz alatt.

Pontosan ebben rejlik annak a titka, hogy például a Fishinda fluorocarbon előkék szempontjából elérhető palettáján is egyre többen keresik a modern változatokat. Hiszen a halakban kevésbé kelt gyanút ennek a típusnak a jelenléte a víz alatt.

Még a többször megfogott süllők vagy csukák sem fognak gyanakodni, ha pont előttük húzzuk el a műcsalit és vele együtt az előkét. Ebből pedig már sejteni lehet, hogy a halfogás esélyeit tekintve mekkora szintlépést jelenthet ez a megoldás.

Kiknek jelenthet igazán kedvező választást a fluorocarbon előkék használata?
Bizonyára a fentiek alapján nem nehéz összerakni, hogy a rablóhalak szerelmesei jelentik az elsődleges célközönséget. Legyen a cél akár a pergető horgászat, netán az úszós vagy az egyéb módszerrel történő rablóhalazás.

Célhalakat tekintve szóba jöhet a csuka, a süllő, a kősüllő, vagy akár a harcsa is. A lényeg, hogy még a leginkább óvatosan táplálkozó ragadozókat is kedvezőbb eséllyel lehet így horog végre csalni.

Persze, a sikeres használathoz nem árt részletesen ismerni, hogy milyen fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek ezek a speciális előkék. Ennek jegyében máris megmutatunk néhány számottevő paramétert.


Még néhány lényeges fizikai tulajdonság, amit nem árt ismerni
Örömteli innováció, hogy a korszerű fluorocarbon előkék rendszerint kopásállóbbak monofil társaiknál. Mindez amiatt kulcsfontosságú, mivel a ragadozó halak fogai által okozott koptató hatásnak is jobban ellen tudnak állni, és kevésbé kell tartani a szakadástól.

Ugyanakkor a zsinórválasztást tekintve mindenképp oda kell figyelni a szakítószilárdság értékeire. Hisz nagyon nem mindegy, hogy a finomra hangolt szerelékkel megakasztott rablóhalat ténylegesen partra is tudjuk-e segíteni.

Emiatt tanácsos jól megnézni azt, hogy a legfőbb paraméterek szempontjából melyik típust kötjük fel. Érdemes úgy gondolkodni, hogy maga az előke szinkronban legyen a horgászbottal, az orsó erősségével, a főzsinórral és persze a körülményekkel. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online