Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétika U23-as Európa-bajnokság: nemzetközi porondon edződtek a gödöllői indulók

2023-07-15 18:28:02

Július 13-a és 16-a között a finnországi Espoo nemrégiben felújított Leppävaara Stadionja adott otthont az U23-as korosztályhoz tartozó atléták Európa-bajnokságának. A magyar delegációnak tagja volt a MATE-Gödöllői EAC három sportolója, a 400 méteres számban rajthoz álló Simon Virág, a 400 méteres gátfutásban induló Dobránszky Laura, illetve a magasugró Guth Mátyás.

A gödöllői különítmény tagjai közül elsőként Simon Virág mutatkozott be a 400 méteres síkfutás július 13-i selejtezőjében. A négy futamból futamonként az első három, valamint a további négy legjobb időeredménnyel rendelkező versenyző jutott be az elődöntőbe. Az 54,12 másodperces egyéni csúccsal rendelkező Virág a második futam 8-as pályáján indult, és 54,46 másodperces idővel ötödikként ért célba. Körmendy Katalin tanítványának időeredménye nem ért továbbjutást, a 24 fős mezőnyben a 19. helyen végzett.

Dobránszky Laura július 14-én vágott neki a 400 méteres, 76,2 centiméter magas gátakkal nehezített távnak. Az öt előfutamban összesen 40 atléta rivalizál azért, hogy futamonként a legjobb kettő, illetőleg a további hat leggyorsabb bejusson az elődöntőbe. Laura az első futam nyolcas pályáján kísérelte meg a továbblépést, ami 60,59 másodperces idővel nem sikerült a 60,08 másodperces egyéni legjobbját május végén elért gödöllői lánynak. A Kovács Zoltán által felkészített sprinter összesítésben a 32. helyet tudhatta a magáénak.

Lőrincz Milán edző tanítványának, a magasugró Guth Mátyásnak –, aki tavaly 5. lett az U23-as világbajnokságon (210 cm) – 13 riválisa volt a július 15-én lezajlott versenyben. Matyi eddigi legjobbja 219 centiméter, míg szezoncsúcsa 212 centiméter, amivel senkit nem előzött meg a riválisok közül. Ennek tükrében némiképp várható volt, hogy a 205 centiméteres kezdőmagasságot csak másodszorra teljesítse. Ezt követően a 210 centiméterre kellett ugrani, amivel Matyinak háromszor is meggyűlt a baja. A MATE-GEAC tehetsége ezzel a teljesítménnyel csupán egy vetélytársát tudta maga mögé utasítani, és a 13. helyen végzett.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online