Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Lezárult a reméltnél 30%-kal többe került gödöllői, kastély-üzleti park közötti kerékpárút projekt

2023-06-30 18:01:56

A polgármesteri hivatal pályázati csoportjának közleménye alapján hivatalosan június utolsó napján fejeződött be a városközpont (kastély) és a település nyugati határában található üzleti park között megvalósult kerékpárút-fejlesztés. Gödöllő Város Önkormányzata – mint beruházó – az eredményes közbeszerzési eljárást követően a Strabag Építő Kft-t bízta meg a kivitelezéssel. A cég tavaly szeptember elején látott neki a munkálatoknak, és eredetileg úgy volt, hogy december közepére be is fejezi a Széchenyi 2020 program keretében fillérre pontosan 415.482.168 forintos vissza nem térítendő támogatást élvező projektet.

Nem így történt, miután a két fázisban zajló munkálatok végzése során az elmúlt esztendő utolsó hónapjára kiderült, hogy a rendelkezésre álló támogatási forrás nem lesz elegendő, mert a közműtérképen nem jelölt beton csapadékvíz-elvezető árokra bukkantak a Tessedik Sámuel utca és az üzleti park közötti szakaszon, ezért módosítani kellett a kerékpárút nyomvonalát, ami pótmunkával (földmunka, töltésépítés, bozót- és cserjeirtás, talajterhelési mérések, talajcsere) járt. Nem volt mit tenni, a gödöllői városvezetésnek bruttó 33.567.00 forint többletforrást kellett biztosítani az idei évi költségvetés terhére.

A szóban forgó, közel két kilométer hosszúságú kerékpárút létesítésének szükségességét és fontosságát részben az üzleti parkban működő cégek által foglalkoztatottak számának folyamatos bővülésével, részben pedig a nyomvonal mentén található intézményekkel (középiskola, iskola és óvoda) támasztották alá, mondván: az új infrastruktúra elősegítheti az arra élők vagy dolgozók alternatív, környezetbarát közlekedését.

A végső elszámolásból az látszik, hogy a kormányzati támogatás összegéhez a gödöllői önkormányzat összességében 125.259.172 forint saját forrást biztosított, így a beruházás pénzigénye 540.741.340 forint lett, 30,14 százalékkal több, mint azt eredetileg remélték. A projekt teljes műszaki átadás-átvétele március 2-án történt meg, az ünnepélyes átadó április 15-én zajlott le.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online