Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kozi, a gól- és hajvágó gödöllői csatár

2023-06-13 13:04:30

Gödöllői fociberkekben elég csak annyit mondani: Kozi! Ebből a sporttársak és a rajongók egyből kitalálják, hogy nem másról, mint a 29 éves Koziorowski Richárdról van szó, aki a Pest (vár)megyei I. osztályú bajnokság 2020/2021-es idénye után, a május végén zárult 2022/2023-as szezonban is gólkirály lett. A Gödöllői SK – nyugodt szívvel a kapusok rémének nevezhető – csatárával nem csak a labdarúgásról beszélgettünk.

- Két éven belül megyei szinten komoly eredményeket értél el, akár egyénileg, akár a Gödöllői SK csapatával. 2021-ben 24 találattal (28 meccs) lettél társ-gólkirály az I. osztályú megyei bajnokságban, most pedig 23 gól (27 meccs) kellett ehhez a titulushoz. Amikor a góllövő lista élén végeztél, a csapat az 5., illetve a 3. helyet kaparintotta meg, amikor (a köztes évben) bajnokságot nyertetek, „csak” 11 találatig (12 meccs) jutottál. Látsz esélyt arra, hogy egyszer mind a csapat, mind te ugyanabban az idényben értek fel a csúcsra?
- Természetesen. Az elmúlt két évben mindent megnyertünk Győri Zoltánnal, csak az i-re nem tudtuk feltenni a pontot, hogy feljussunk az NB III-ba. Azonban úgy érzem, ha a játékoskeret „magja” együtt marad, akkor nagy a valószínűsége, hogy a következő évben ez is sikerülni fog. Miként a személyes vágyam is, hogy végre egyedül lehessek gólkirály.

- Csapatsportágban játszol, ilyenkor az egyéni sikereket elért csapattagok azt „szokták” mondani, hogy a többiek nélkül nem lehettek volna eredményesek. Számodra kik azok a „többiek”, akik a leginkább segítettek a gólkirályi cím megszerzésében?
- Ez valóban így van. A válasz azonban nem annyira könnyű, hiszen jó néhány nevet felsorolhatnék. Remélem, nem lesz sértődés, de, akiket kiemelnék: Barabás Ádi, Reznek Donát és Nagy Barni, akik – ha jól emlékszem – a legtöbb gólpasszt adták nekem. Mondjuk, azt szoktam mondani, tök mindegy, hogy ki rúgja a gólt, csak én legyek.

- Fontos az egészséges önbizalom, de térjünk vissza közelmúlt értékelésére. A Gödöllői SK két bajnoki idényen (egy naptári éven) belül a Pest megyei I. osztály aranyérmese lett, majd tavaly augusztusban megnyerte a Pest megyei Szuperkupát, idén májusban pedig a Pest Vármegyei Kupa győztesének járó díszes trófeát emelhettétek a magasba Cegléden. Impozáns eredménylista, ráadásul, mindez a 2021 nyarán szerződtetet vezetőedzővel, Győri Zoltánnal. Mire érzett a rá a tisztségétől két év után megváló Mester?
- Tisztán emlékszem, hogy amikor Zoli az első edzésen belépett az öltözőbe, azzal kezdte, hogy mi fixen bajnokok leszünk. Ezt olyan elszántsággal jelentette ki, hogy a csapat átvette ezt a pozitív gondolkodást, hozzáállást, ezáltal nem volt véletlen, hogy a tavalyi évadban nem sok csapat tudott minket megverni. Rengeteg mindent tanulhattunk tőle, szakmailag és emberileg egyaránt. A magam részéről nagyon sajnálom, hogy elválnak útjaink.

- Az új, 2023/2024-es szezon első tétmeccse az augusztus első felében esedékes Pest Vármegyei Szuperkupa-döntő, a friss bajnok Vecsés ellen. Jól ismerheted a riválist, hiszen néhány idényt lehúztál a mezükben, mielőtt visszatértél Gödöllőre. Lesz gödöllői címvédés, miként látod az esélyeket?
- Igen, jól ismerem őket. Nagyon jó csapat, de úgy érzem, hogy az előttünk álló bajnoki évben minden címet bezsebelünk.


- Tudvalevő, hogy a foci és a főállásod mellett más területen is bontogatod szárnyaidat, fodrászkodsz. Ez már egyfajta felkészülés az élsportot követő időszakra?
-  Fogalmazhatunk így is. Szép lassan közeledek a harminchoz, de remélem, azért még van jó tíz évem a focipályán. Ettől függetlenül már egy ideje borbélykodom a városközpontban, a Dózsa György úti szalonban.  Mindez azt is jelenti, hogy nem csak a lelátóra, hanem a székembe is várom a gödöllőieket.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online