Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Útmutató a szúnyogháló választásához

2023-06-12 10:49:35

Bár, a legtöbbünk már alig várta a nyár megérkezését és vele a melengető napsugarakat, de sajnos ezzel együtt a szúnyogok is megérkeztek, amelyeknél kétségtelenül kevés bosszantóbb állat él a Földön.

Ellepik a szobát, a füled körül zümmögnek, és még össze-vissza is csipkednek, amelynek az esetében ugyan Magyarországon nem igazán kell tartani attól, hogy a vérszívó valamilyen fertőző betegséget adott át, de maga a csípés elég kellemetlen tud lenni.

Sokan úgy védekeznek ellenük, hogy különböző kemikáliákat párologtatva próbálják őket távol tartani. Ez azonban nem feltétlenül tartozik a legeffektívebb megoldások közé. Ha hatékony védelmet szeretnél a vérszívók ellen, akkor érdemes felszerelni az erkély-, illetve a bejárati ajtóra és az ablakba valamilyen szúnyoghálót.

Melyiket érdemes választani?
A szúnyoghálók választéka rendkívül széles manapság - elég csak megnézned a Lakberbazár rovarvédelemmel kapcsolatos termékkínálatát -, amelyek közül az ajtókra a legbiztosabb megoldást az alumínium keretszerkezettel készülő és rugós zsanérok segítségével mozgatható szúnyogháló ajtók jelentik.

Ezeknek a telepítéséhez azonban szakemberre van szükség, akiknek sok esetben úgy kell könyörögni, hogy ezt tegyék meg. Arról nem is beszélve, hogy a felszerelésük után is előfordulhatnak velük bizonyos problémák. Kijöhet például az üvegszálas háló az alumínium profilból, vagy tönkremehet a zsanér, amelyek ugyan saját kezűleg is orvosolhatók, de ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor ismét egy szakemberre kell támaszkodnod.

Ezért is esik sokak választása inkább a dobozolt öntapadó szúnyoghálókra, amelyek bármikor megrendelhetőek – például – a fentebb is említett Lakberbazár kínálatából. Ráadásul, még a felszerelésükhöz sincs szükség segítségre, te magad is meg tudod oldani. Az olcsóbb vételáruk pedig már csak hab a tortán.

Nézzük is meg, hogy hogyan is kell őket pontosan felszerelni!
Az öntapadó szúnyogháló felszereléséhez csupán egyszerűbb szerszámokra, például egy ollóra vagy szikére és némi kézügyességre van leginkább szükség.

Az olló segítségével méretre tudod vágni a hálót, hiszen ezek a termékek univerzális méretben készülnek. Majd ezután annyi teendőd maradt, hogy felhelyezed az öntapadó paneleket az ajtókeretre, és ezekhez feszesen rögzíted a hálót. Ugye, milyen egyszerű?

Amennyiben biztosra szeretnél mennyi a rögzítést illetően, akkor érdemes még néhány helyen felfúrni a szúnyoghálót az ajtókeretre.


Az ablakokba pedig válaszd a fix keretes szúnyoghálókat!
A fix keretes szúnyoghálók jelentik a legolcsóbb és legmegbízhatóbb, szúnyogok elleni védelmet az ablakokra. Ezek a termékek ugyanis a felhasznált üvegszál-erősítésű hálónak köszönhetően rendkívül tartósnak bizonyulnak.

Ráadásul, a felszerelésük is megoldható saját kezűleg, hiszen a mellékelt csomagban minden szükséges kellék megtalálható a munkához. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online