Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda: sporttörténeti gödöllői ezüstérem az U15-ös lányoknál!

2023-05-28 17:21:31

Május utolsó hétvégéjén az UTE Szilágyi utcai csarnoka volt a helyszíne az országos gyermekbajnokság (U15) hatos döntőjének. A mezőny tagja volt a fináléba a legrosszabb helyezési sorszámmal bejutott Gödöllői RC – Horváth Kristóf (kép bal szélén) és Sándor István (kép jobb szélén) edzők által felkészített – leány csapata, amely a csoportmérkőzések során a Szombathelyi Sportiskola és a Nyíregyháza formációival találkozott

A komoly meglepetéssel egyenértékű remek csoportbeli szereplés azt jelentette, hogy a gödöllői lányok elkerülték a keresztjátékot (negyeddöntő), és az elődöntőben várták következő riválisukat. Ez a csapat pedig nem lett más, mint a csoportmeccsek során legyőzött szombathelyi formáció. A frissebben mozgó, ezáltal hatékonyabban játszó gödöllői lányok három szettben múlták felül Vas vármegyei ellenfelüket, és – annak tudatában, hogy legalább ezüstérmesek – különösebb teher nélkül készülhettek a Vasas elleni döntőre.
A fináléban a bajnoki idény folyamán veretlen fővárosi piros-kékek nagyobb játéktudása ellen nem igazán találták meg az ellenszert Horváth Kristóf tanítványai, akik az egész tornán nyújtott teljesítményükért dicséretet érdemelnek, és nem mellesleg egy szépen csillogó ezüstérmet!
A hatos döntő gödöllői eredményei:

Csoportmérkőzések
Gödöllői RC – Szombathelyi Sportiskola 3-1 (
21, -10, 17, 23)
Gödöllői RC – Nyíregyháza 3-2 (-13, 24, -20, 24, 10)

Elődöntő
Gödöllői RC – Szombathelyi Sportiskola 3-0
(22, 18, 16)

Döntő
Gödöllői RC – Vasas 0-3
(-12, -8, -18)
A juniordöntő végeredménye: 1. Vasas 2. Gödöllő 3. UTE 4. Szombathely 5. Nyíregyháza 6. Békéscsaba

A GRC színeiben szóhoz jutott játékosok névsora: Berki Dorina, Bosch Rebeka, Centeri Anna, Eged Karolina, Sass Lilla, Sándor Tamara, Schmidt Katalin, Szalay Szonja, Telek Nóra, Vas Tamara.
A torna legtechnikásabb játékosának Szalay Szonját választották meg a szakemberek.


A bravúros eredmény kapcsán egy örömteli és egy kevésbé szívderítő adalék feltétlenül említést érdemel. A gödöllői klub fennállása során ebben a korosztályban még nem született ehhez fogható siker. Ennek elérésében elévülhetetlen érdemei vannak a GRC utánpótlás-vezetőedzőjének, Horváth Kristófnak, aki április közepén úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését Gödöllőn, és egy másik egyesület utánpótláskorú csapatait készíti fel a jövőben…

Kapcsolódó cikk:
Gödöllőn van az ország második legjobb női juniorcsapata!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online