Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az esélyegyenlőséget szolgálja a gödöllői kastély Mi is itt vagyunk! kiállítása

2023-05-09 10:48:56

Május 5-én nyitották meg, és június 4-ig – minden nap 10 és 18 óra között – kereshető fel a Mi is itt vagyunk! elnevezésű időszaki tárlat a Gödöllői Királyi Kastélyban. A rendhagyó kiállításon több mint 60 fogyatékkal élő személy – 2022 decembere és 2023 áprilisa között lezajlott – kézműves foglalkozásokon készült alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők. A nyilvánosság előtti bemutatkozás öt helyi szervezet összefogásával valósult meg, nevezetesen: Csodanap Alapítvány, Gödöllői Montágh Imre Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola, Nefelejcs Napközi, Patrónus Ház, Tessedik Sámuel Evangélikus Szeretetszolgálat.

Az egy hónapig elérhető kiállítás létrejöttével és az esélyegyenlőséget szolgáló közös gondolkodás folyatásával kapcsolatban dr. Ujváry Tamás, a Gödöllői Királyi Kastély Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója az alábbiakat tartotta fontosnak elmondani:
-  A Gödöllői Királyi Kastély megnyitása óta fontos feladatának tartja az esélyegyenlőség biztosítását az intézményben. A magyarországi Erzsébet-kultusz központjaként így is kapcsolódik a királyné azon szellemiségéhez, hiszen egész életében felkarolta a segítségre szorulók ügyét. Ezért örömmel fogadtunk a Csodanap Alapítvány és a helyi Patrónusház közel egy évvel ezelőtti megkeresését a kiállítás kapcsán. Számunkra is kiemelten fontos, hogy a társadalom figyelmét felhívjuk az esélyegyenlőség kérdésére, az együttműködés és támogatás fontosságára. A kiállítás helyszínének térítésmentes biztosítása kiállás ezen elköteleződés mellett, lehetőséget adva a fogyatékkal élőknek, hogy munkáikat széles körben megismerje a nagyközönség, egyben társaságunk társadalmi felelősségvállalásának megjelenítése is – fogalmazott az igazgató.

Ujváry Tamás hozzátette: szándékunknak megfelelően a kiállítás bő öt hete alatt számos olyan információ, képi és videós tartalom kerül fel hivatalos közösségi média csatornáinkra, amik a nagyközönséget is edukálják, érzékenyebbé teszik a fogyatékkal élőkkel kapcsolatban. Hisszük, hogy a művészet a legdemokratikusabb dolog a világon. Ha hallunk egy új zenét, nem arra gondolunk, hogy milyen nemzetiségű, vagy nemű a szerzője, hanem hogy szívünk hoz szól-e. Egy festmény esetén sem az a legfontosabb, hogy ép volt-e az alkotója, hanem hogy tetszik-e. Nekem ezek a képek tetszenek, így biztatok mindenkit, hogy nézze meg a kiállítást. Ha pedig megnézi, érezni fogja azt a szeretetet, ami az alkotásokból és alkotóikból árad. Az elfogadás alapja pedig ez, a szeretet.

- Amennyiben az alkotó szervezetek a jövőben is szeretnék folytatni a megkezdett munkát, úgy mi is nyitottak vagyunk az együttműködésre – nyomatékosította az erre vonatkozó szándékot a kastélytársaság vezetője.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online