Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Labdarúgás Pest Vármegyei Kupa: a Dunaharaszti kiütésével döntős a Gödöllő!

2023-04-12 18:41:34

A riválisok a Pest vármegyei I. osztályú bajnokságban is éremért küzdenek, így garantálható volt az izgalommal fűszerzett taktikai harc a kupaelődöntőn. Azzal már egyik félnek sem kellett foglalkoznia, hogy a 2023/2024-es Magyar Kupa 128 csapatot számláló főtáblájára jusson, mert ezt az elődöntős részvétellel már megtette.

Az viszont növelhette a motivációt, hogy a másik ágról, a Perbál SC – Felsőpakonyi KSE párharcból a kupadöntőbe jutó csapat „kedvező” riválisnak számíthat majd a díszes serleg sorsáról határozó fináléban.

A találkozót a gödöllőiek kezdték nagyobb elszántsággal, és – cseppet sem mellékesen – bátrabban is. Ennek az lett az eredménye, hogy a félidő derekára kétgólos vezetéshez jutottak. Előbb Hámor Zsombor, majd a kupasorozatban hatodik gólját jegyző Mertse Ábel bombaszerű lökete után talált utat
a bőrgolyó a házigazdák kapujába.
A fordulást követően, az 51. percben a GSK házi gólkirály-jelöltje, Koziorowski Richárd növelte városunk tizenegyének előnyét, öt perccel később pedig a csereként beállt Balogh Bálint nyomatékosította, hogy ezen a délutánon a Gödöllő a jobb csapat. Azzal együtt is, hogy a kispadról érkezett Sajgó Zalán bő tíz perccel a végső sípszó előtt kozmetikázott az eredményen.

Pest Vármegyei Kupa 6. forduló, elődöntő:
Dunaharaszti MTK – Gödöllői SK 1-4 (0-2)
Gólszerzők: Sajgó Zalán, illetve Hámor Zsombor, Mertse Ábel, Koziorowski Richárd, Balogh Bálint.
A Gödöllői SK ellenfele a május 21-én, vasárnap, Cegléden 17 órakor kezdődő döntőben a Felsőpakonyi KSE (Pest vármegyei I. osztály 14. hely) együttese lesz, amely 1-1 arányú döntetlen után tizenegyes-párbajban (4-3) múlta felül a perbáliakat.

A mérkőzés összefoglalója:



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online