Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: ötszettes meccsen maradtak alul a gödöllői lányok

2023-03-04 19:22:11

NB I. Liga, 16. forduló:
Gödöllői RC – VEHIR-Veszprémi SC
2-3 (20, -22, -23, 17, -5)

Ismerve a gödöllői játékosok és a szakmai stáb hozzáállását, bravúrra készült a vendéglátó gárda a tabella 3. helyén tanyázó veszprémiek elleni rangadón. Már csak azért is, mert egy esetleges hárompontos (3-0 vagy 3-1) GRC-sikerrel Szalay Attila társulatának – ránézve a sorsolásra – nem kellett volna lemondania a bronzérem megszerzéséről.

A veszprémiek úgy érkeztek a monori ütközetre, hogy az előző két – TFSE és Vasas SC elleni – meccsüket hazai pályán egyaránt 3-2 arányban elveszítették. Ráadásul, az első játszmában a gödöllőiek sem igazán udvariaskodtak velük, miután remek összpontosítással, pontosan végigvitt támadásokkal magabiztosan nyerték meg a nyitó szettet.

A második felvonás elején, Kökény Petra ponterősségének is köszönhetően a vendéglátók ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták. Lendületük azonban fokozatosan mérséklődött: Szalay Attila időkérésekkel próbálta felrázni a lányokat, de mindhiába, a főként nyitásban feljavult veszprémiek egyenlítettek.
A folytatásnak nem kisebb tétje volt, mint az, hogy a harmadik etap győztese már biztos pontszerző. Ennek terhe mindkét csapatot nyomta, ami kiegyenlített játékot eredményezett. 22-19-es gödöllői előnynél felcsillant a házigazdák előtt a remény, ám a vizitálók megrázták magukat, egymást követően öt pontot termeltek, és ők kerültek szettelőnybe.

A negyedik játszmában egy ideig úgy tűnt, hogy a veszprémiek három ponttal távoznak Monorról. 15-11-re is elhúztak, ám ezt követően hatalmas hajrába kezdett a gödöllői hatos, amely pillanatok alatt fordított, majd döntő szettre mentette a találkozót.
Az utolsó felvonást a vendégek kezdték lényegesen jobban (1-5), mi több, még rátettek egy lapáttal, aminek az lett a következménye, hogy meggyőző fölénnyel zárták le az ötszettes rangadót.

A Gödöllői RC csapata 28 ponttal, 32-25-ös szett- és 1.257-1.182-es pontaránnyal az 5. helyen áll az NB I. Liga bajnoki tabelláján. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.
Következik: Gödöllői RC – UTE U21 március 18. szombat 17 óra, monori sportcsarnok.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online