Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ő lett a gödöllői egyetem által támogatott Nagy Diák Agrárteszt 2. győztese

2023-01-14 14:34:02

Mire szolgál a farmmenedzsment szoftver? Milyen technológiát alkalmaznak a precíziós tehenészetben? Mivel helyettesítenék a fogyatkozó beporzókat a modern agráriumban? Ehhez hasonló kérdéseket kellett megválaszolnia annak a több mint 16.000 középiskolásnak, akik a gödöllői központú Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) támogatásával megvalósuló Nagy Diák Agrárteszt 2. online vetélkedőn versenybe szálltak.

Rédler Zalán, a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium diákja volt az egyetlen, aki hibátlanul teljesítette a Nagy Diák Agrárteszt 2. döntőjét, így kerülhetett fel a dobogó legfelső fokára. A fiatal tehetség a hétköznapokban papagájokkal foglalkozik, így nem áll tőle messze a takarmányozás sem.

A dobogó második fokára Varga Dávid, a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium diákja, a harmadik fokára pedig Mihalovics Máté, a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium diákja állhatott. A három dobogós igen értékes nyeremények – egy görögországi nyaralás, egy okostelefon és egy alumíniumvázas mountain bike kerékpár – közül választhatott.

- A vetélkedő elsődleges célja az volt, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok közt népszerűsítsük a mezőgazdaság legújabb vívmányait. Bátran mondhatjuk, hogy elértük a célunkat, hiszen 402 iskolából összesen több mint 16.000 diák töltötte ki az online kvízt, a legnagyobb városokból és a legkisebb falvakból egyaránt. Rendkívül fontos, hogy ezeket a fiatalokat, akik legjobbak generációjukból, megnyerjük a jövő agráriumának – emelte ki dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora az Educatio kiállításon január 13-án megrendezett ünnepélyes eredményhirdetésen.

A MATE támogatásával megvalósuló Agrártesztben nemcsak a diákok, hanem az iskolák is versenyeztek. A Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégiumból 283 diák vett részt a versenyben, így a DUE felajánlásával 150 ezer forint hozzájárulást nyertek a tavaszi osztálykiránduláshoz. Forrás: MATE MédiaközpontOnline kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online