Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fenyőfa-begyűjtés: erre törekedjenek a gödöllői lakótelepeken élők

2023-01-06 11:41:57

A szolgáltatást végző gazdasági társaság. honlapján megjelent tájékoztatás szerint 2023-ban január 18-án, majd két héttel később, február 1-jén (szerdai napok) gyűjtik össze a kidobott fenyőfákat (karácsonyfa) Gödöllő területén.

Többen, főként lakótelepi lakosok érdeklődtek, hogy mi történik azokkal az elszáradt fákkal január 18-ig, amiket akár már Vízkereszt napján (január 6.), vagy az azt követő közeli napokban kidobásra ítélnek.

Feigli Ferenc, a Zöld Híd B.I.G.G. NKft. ügyvezető igazgatója érdeklődésünkre elmondta: az érvényben lévő jogszabályi előírások alapján két napot kell a szolgáltatónak biztosítani a fenyőfák begyűjtésére. Fontos kitétel, hogy a fenyőfa zöld hulladéknak számít, ezáltal nem keveredhet a kommunális (háztartási) hulladékkal.
A cégvezető – a kidobott fák miatt elsősorban a lakótelepi konténerek környékén a begyűjtés napjáig esetlegesen kialakuló áldatlan állapotok elkerülése érdekében – azt kérte, hogy aki teheti, törekedjen arra, hogy közvetlen a begyűjtés előtti napo(ko)n váljon meg a karácsonyfájától. A családi házas övezetben ez nem igazán jelenthet gondot, hiszen a díszeitől megfosztott fenyő az udvar egyik sarkában eltárolható a begyűjtés napjáig, illetve a tapasztalatok azt mutatják, hogy a kertes házak lakói sok esetben saját maguk hasznosítják (komposzt, tüzelő) a karácsonyfát.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online