Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gerle utcai útfelújítás: árulkodó elszámolási részletek

2022-11-09 18:13:53

Szeptember 8-án közzétett cikkükben arról számoltunk be, hogy nem jön ki a matek a Gerle utcai útfelújítás martaszfalt-anyagánál.  Magunk sem gondoltuk, hogy az ügyben megnyilatkozók által 15 millió forintra taksált beruházás „egyharmadát kitevő” anyag-felhasználási részében rejlő számítási ellentmondás bő egy hónappal később feloldódik.

Emlékeztetőül annyit érdemes megismételni: a Magyar Közút által szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatás arról szólt, hogy a társaság részéről a felújításhoz biztosított martaszfalt értéke bruttó 987.552 forint. Ehhez képest a polgármester lokálpatrióta klubos csapatához tartozó képviselő azt írta le, hogy a 10 millió forintot felemésztő munkafolyamatokon kívül a fennmaradó 5 millió forint a Közút által biztosított martaszfalt, mint anyag értéke.
A különbség a két összeg között durván 4 millió forint. Akkori cikkünket azzal zártuk: jó volna tudni, hol lelhető fel legalább 4 millió forint értékű martaszfalt-anyag…

A gödöllői képviselőtestület október 19-i ülésén sürgősségi indítványként került a városatyák elé egy előterjesztés, amiből kiderült, hogy a munkafolyamatokra bruttó 11.531.931 forintot költöttek, míg a fent meghatározott, közel egymillió forint értékű aszfaltot nem kellett megvásárolni, azt a Közút térítésmentesen biztosította.

A tanulságos esetnek legalább két olvasata van. Részben az, hogy örülni kell(ene), mert olcsóbb lett egy fejlesztés, mint azt a városvezetés két tagja előzetesen jelezte, részben pedig az, hogy ha nem születik meg a cikk, vajon kap-e külön előterjesztést, ezáltal nyilvánosságot a beruházás fillérre pontos összege…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online