Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Puff neki: 43 százalékkal drágult a gödöllői új bölcsőde megépítése

2022-10-24 10:16:37

Napjaink gazdasági viszonyainak igencsak sajátos kórképéről árulkodik, hogy a bő hét évvel ezelőtt megfogalmazódott és még napjainkban is tartó, eddig alaphangon 3 milliárd forintos közpénzt felemésztő Városháza-projekt után egy másik beruházás, nevezetesen: az egyetemi városrészen lezajló bölcsődeépítés is további anyagi forrást igényel.

A gödöllői képviselőtestület tagjai legutóbb idén szeptemberben foglalkoztak a témakörrel, amikor 495,1 millió forintos hitel felvételéről döntöttek, annak érdekében, hogy megteremtsék a fedezetét a pályázati önrésznek.
Egy hónappal később, október 19-én újra napirendre került az bölcsődefejlesztés ügye, hiszen a közbeszerzési eljárás lezárását követően kiderült, hogy a legkedvezőbb vállalási ár bruttó 1.305.120.988 forint, ami a további, járulékos költségekkel (tervezés, műszaki ellenőrzés, közbeszerzés) kiegészülve – várhatóan – 1.415.918.254 forintra növeli a népjóléti beruházás kiadási oldalát. Ez fillérre pontosan 425.714.513 forintos többlet-pénzigényt jelent, mint amivel a projekt teljes költségvonzataként annak idején az illetékesek számoltak (990.203.741 forint).

Hogy mit lehet ebben, a csaknem 43 százalékos drágulást jelentő helyzetben tenni, arra a képviselőtestületi ülésen született válasz. A városatyák ellenvetés nélkül arról határoztak, hogy a többlet önerő összegét a település jövő évi iparűzési adóbevételének terhére biztosítják. Más szóval: a közel 426 millió forinttal, mint kötött előirányzattal kell számolni a 2023-as gödöllői büdzsében.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online