Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: az első szett elvesztése után taroltak a gödöllői lányok a bajnoki nyitányon

2022-10-16 18:53:04

NB I. Liga, 1. forduló:
Gödöllői RC – Balatonfüredi
Szent Benedek RA 3-1 (-19, 15, 16, 16)

Október harmadik vasárnapján ideiglenes otthonában, a monori sportcsarnokban vágott neki a 2022/2023-as bajnoki évadnak a kizárólag magyar – köztük számos, saját nevelésű – játékosokat foglalkoztató, az előző kiírásban bronzéremig jutott gödöllői csapat. Szalay Attila együttesére 22 összecsapás vár az NB I. Ligában, miután a bajnoki rendszer átszervezése okán extraligás fiókcsapatok is indulhatnak a sportág honi mezőnyének második vonalát jelentő 12 csapatos pontvadászatban.

A nyitányon mindjárt egy ilyen, javarészt junior- és ifikorú röplabdázókkal felálló „akadémiai” formáció ellen kellett meccselnie a gödöllői hatosnak. A Balaton-partiak alaposan bekezdtek az első játékrészben, aminek közepére hétpontos előnyt halmoztak fel (9-16), amiből csupán egy egységet buktak el a játszma végéig.
A második szettben, 6-5-ös állásnál történt meg először a mérkőzés folyamán, hogy vezetéshez jusson a gödöllői formáció. S ha már lúd, legyen kövér, gondolták a lányok, majd igencsak megnyugtató különbséggel behúzták a játszmát.

Az egyenlítés kifejezetten jót tett Szalay Attila csapatának, amely a harmadik játszma elején valósággal állva hagyta – főként nyitásfogadásban gyengélkedő – riválisát (11-2), ami később elegendőnek bizonyult, hogy révbe érjen. Miután a negyedik felvonásra sem hagyott alább a „hazai” társulat lendülete és hatékonysága, a kezdeti botladozást követően, megérdemelt, ráadásul fölényesnek mondható gödöllői siker született.

Tíz nap múlva visszatér Monorra a gödöllői csapat, amely október 26-án, szerdán 20 órától a Diósgyőri VTK együttesét fogadja a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A Gödöllői RC csapata 3 ponttal, 3-1-es szett- és 94-72-es pontaránnyal a 4. helyen áll az NB I. Liga bajnoki tabelláján. Következik: VEHIR-Veszprémi Egyetemi SC – Gödöllői RC október 29., szombat 16 óra.
Az aktuális mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online