Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fedett tároló kialakítása a kertben

2022-10-14 11:49:47

Minden kertben problémát jelent, hogy megfelelő tárolóhelyet alakítsunk ki, akár a téli tüzelőnek, akár a gyakran használt bicikliknek, vagy épp a kerti szerszámoknak. Az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvendenek a kisebb méretű faházak, amiket sokféleképpen alkalmazhatunk, és többféle funkció ellátására is alkalmasak lehetnek.

Tároljuk fedett helyen a kerti eszközeinket is!
A klasszikus szerszámtárolási megoldásokon túl, attól függően, hogy milyen méretű tárolóhely kialakításában gondolkozunk, egy kis faházból még akár hétvégi pihenőhely kialakítását is kihozhatjuk. De van rá példa, hogy egy otthoni home office lehetőség megteremtése is testet öltött a faházak segítségével.

Az előregyártott elemekből készült tárolókat az e-kert.hu webáruház kínálatában is megtalálhatjuk. Segítségükkel fedett helyen tárolhatjuk a kerti szerszámokat, de alkalmasak lehetnek arra is, hogy kerékpárjainkat ne tegyük ki az időjárás viszontagságainak. A kisebb méretű fából vagy fémből készült tárolók pedig akár szeméttároló edényzetek elhelyezésére is alkalmasak lehetnek.

Építsen saját részre kerti tárolót
A kisebb méretű faháznak nincs nagy helyigénye, körülbelül kétszer két méteres területtel kell számolnunk. Az előregyártott elemekből készült szerkezetek segítségével könnyedén kialakíthatjuk a téli tüzelőnek szánt száraz helyet, vagy akár a kertben használható szerszámok tárolását és megoldhatjuk így. Ezek összeállítása nem igényel különösebb szakértelmet, ezért bárki bátran nekifoghat.

Ezeknek az építményeknek többféle funkciót és adhatunk, illetve nemcsak fa, hanem fém alapanyagú tárolót is választhatunk. Így azok a használati tárgyak, amelyeket ősztől tavaszig nem sűrűn használunk, nem fognak gazdátlanul kallódni a kertben a szabad ég alatt, hanem megfelelően tárolhatjuk azokat, zárt és száraz helyen. Gondoljunk csak például a kerti bútorokra, vagy az autók gumijának tárolása is problémát okoz sok esetben. Ha ezeket nem szeretnénk kerülgetni az év jelentős részében, akkor célszerű, ha elkülönítünk számukra egy megfelelő helyet.


Hogyan építsünk tárolót?

Amennyiben a lapraszerelt típusok mellett döntünk, akkor könnyen választhatunk olyat, amit akár szerszámtárolóként, akár tüzifa tárolására is használhatunk a későbbiekben. Ez azért is lehet jó megoldás, hiszen a fűtési szezon végével akár más funkciót is adhatunk ennek a térnek. Gondoljuk át, hogy milyen típusú eszközök tárolására szánjuk a helyet, hiszen ennek megfelelően érdemes döntenünk arról, hogy fa- vagy acélszerkezettel szeretnénk inkább dolgozni!

Kiváló előregyártott elemekből készült, acélszerkezetű tárolókat is találhatunk. Ezek nagy előnye, hogy egyrészt tartósak, másrészt pedig nem kell bajlódni az anyag kezelésével. A későbbiekben sem szükséges festeni, mert poliamid égetett lakkozással rendelkeznek, illetve tüzihorganyzottak. Többféle színben is elérhetők, így bármilyen kert dizájnjában egyszerűen beleilleszthetjük azokat. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online