Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A népszámlálás kérdőívét online kitöltő gödöllőiekre is jelenthetnek veszélyt a csalók

2022-10-05 13:41:35

Amint arról korábban hírportálunk is beszámolt, október 1-je és november 28-a között népszámlálás zajlik hazánkban. A gödöllői lakosságot is érintő folyamat első, október 16-ig tartó szakaszában lehetőség nyílik a kérdőív online kitöltésére.

Ezzel kapcsolatban a rendőrség ajánlást tett közzé honlapján, miszerint: aki az online kitöltést választja zárt rendszeren keresztül, kizárólag a háztartás címére levélben kézbesített egyedi „belépési kód” segítségével tud adatokat szolgáltatni. Az oldalra belépéskor szükséges meggyőződni arról, hogy a weboldal biztonságos, az URL előtt szerepel a https:// kitétel vagy egy zöld lakat, mellette a „Biztonságos kifejezés”.
Legyen gyanús, ha – például – csak a személyes adatokra, anyagi helyzetre, netán a bankszámla adatokra kérdeznek rá. Tudni kell, hogy a népszámlálással kapcsolatos kérdőívek online kitöltése körülbelül 30 percet vesz igénybe, ezért gyanakodjunk, ha néhány adat kitöltésével véget is ér az adatszolgáltatás. Ebben az esetben nem szabad elmenteni és elküldeni a megadott információkat!

Ha az óvintézkedések ellenére valakit mégis becsaptak, megkárosítottak, feljelentést kell tenni a lakhely szerinti illetékes rendőrkapitányságon (Gödöllőn a 06-28/524-600-as telefonszámon), vagy személyesen, bármely rendőri szervnél, illetőleg telefonon, a 112-es segélyhívószámon – olvasható a police.hu oldalon megjelent rendőrségi közleményben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online