Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Október első napján a gödöllőiek körében is elkezdődik a népszámlálás

2022-09-28 16:24:24

Október első napján elkezdődik hazánkban a gödöllőieket is érintő népszámlálás, ami egy mindannyiunkat érintő, általában tízévente ismétlődő adatgyűjtés. Az egész országban egy időben, azonos tartalommal és egységes módszertani alapon hajtják végre, kiterjed minden lakásra és személyre. A népszámlálás révén pontos és részletes képet kaphatunk hazánk népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, iskolázottságáról, foglalkoztatottságáról, nemzetiségi és vallási összetételéről, élet- és lakáskörülményeiről.

A 2022-es, csaknem két hónapig tartó adatgyűjtés három fontos fázisból áll:
Október 1. és 16. között önállóan online lehet kitölteni a kérdőíveket. Méghozzá: egy erre a célra létrehozott zárt rendszerű, online felületen, amibe a felkérő levélben szereplő egyedi, 12 jegyű belépési kóddal lehet belépni. A KSH minden magyarországi lakcímre postai felkérő levelet küld szeptember utolsó napjaiban. A népszámlálás nem a bejelentettség szerinti, hanem a tényleges élethelyzetet méri fel. Az, hogy kik élnek az adott lakcímen, a kitöltött kérdőívekből derül majd ki, előzetesen nem ismert, ezért a felkérő levél nem névre szól, csak a lakás címe (házszámig) szerepel a címzésben.
Október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyek október 16-ig nem töltötték ki online a kérdőívet.
November 21. és 28. között a település jegyzőjénél tehetnek – Gödöllő esetében dr. Kiss Árpádnál – eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek azok, akik november 20-ig ezt nem tették meg.

A népszámlálást lebonyolítók tapasztalata szerint a népszámlálási kérdőív kitöltése egy átlagos háztartásban körülbelül 30 percet vesz igénybe.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online