Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői TIG-felújítás: átmeneti jelenléti oktatási megoldási javaslat született a spontán demonstráció alatt

2022-09-29 17:50:34

Hetek óta nincs olyan nap, amikor ne kerülne az érdeklődés középpontjába a Gödöllői Török Ignác Gimnázium energetikai felújítása cseppet sem zökkenőmentes folyamatának ügye. Szeptember 29-e újabb mérföldkőként vonul be a diákok, a tanárok, a szülők és az illetékes döntéshozók, valamint a kivitelező számára egyaránt kényelmetlen és kellemetlen történetbe.

A telex.hu tudósítása szerint a diákok – a diákönkormányzat döntése után – kivonultak az épületből, és egyikük azt nyilatkozta, hogy szeptember utolsó napján sem mennek be az iskolába, mivel az a beázás, a fűtés hiánya és a bent zajló, többnyire zajjal járó munkálatok miatt nem alkalmas a jelenléti oktatásra.

Eredetileg úgy volt, hogy a probléma rendezése és a szülők tájékoztatása érdekében a Dunakeszi Tankerületi Központ vezetője szeptember 29-én, a délutáni órákban fórumot tart, ám ezt lemondták. A szülők egy csoportja erre úgy reagált, hogy – egyfajta demonstrációs jelleggel – spontán szerveződéssel mégis megtartja a fórumot, amin bő százan gyűltek össze.
Voltak, akik transzparensekkel érkeztek, – többek között – meleg, száraz tantermet követeltek, és közölték, amíg ez nincs, addig online vannak. Olyan tábla is előkerült, amin a „sufni tuning” felirattal utaltak a kivitelezés színvonalára, és azt is kifüggesztették a védőkerítésre, hogy „az épület tanításra alkalmatlan”.

Az ügyben számos vélemény, javaslat és érv elhangzott már. Sajnos, a politikai hovatartozás is „beleszólt” a roppant kínossá vált történetbe. Többen ostorozták Vécsey László országgyűlési képviselőt is, hogy vállaljon hatékony közreműködést az áldatlan állapot felszámolása és a megnyugtató megoldás kidolgozása és megvalósítása érdekében.

A kormánypárti honatya közösségi oldalán azt írta: az oktatás nem állhat meg, ahogy a beruházás sem, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy gyermekeink biztonságos, modern, stabil körülmények között tanulhassanak.
Hozzátette: nyomatékosan kéri az ügy döntéshozóit, hogy mihamarabb tegyék meg a szükséges lépéseket, hogy a kialakult méltatlan helyzet mihamarabb, megnyugtató módon rendeződjön! Addig ne álljanak fel az asztaltól, míg ki nem dolgozták a megoldást, hogy biztonságban és méltó körülmények között tarthassák meg az órákat a gyermekeknek, miközben a felújításon dolgoznak a szakemberek! – fogalmazott Vécsey László.


A Petőfi Sándor utcai épület előtt lezajlott fórumon petíciót írhattak alá a szülők, amiben kérték a minisztert és a közoktatásért felelős államtitkárt arra, hogy engedélyezzék az online (távolléti) oktatást. Mindeközben Fábián Bertalan, az gimnázium igazgatója új, részben megnyugtató hírekkel szolgált. Október 3-ától négy, gödöllői helyszínen indulhat meg a jelenléti oktatás. Az 5-6. osztályosok a Petőfi iskolában, a 7-8-9. osztályosok az egyetemen, a 9. d és a 10. osztályosok a Művészetek Háza Gödöllő épületében, míg a 11-12. osztályosok a református líceumban szívhatják magukba a tudást. Hogy ez az időszak meddig tart, egyelőre nehezen jósolható meg. Egyesek azt remélik, hogy az őszi szünet után megtörténhet a visszaköltözés a felújítás alatt álló épületbe.

Adalékként szolgál, hogy a Dunakeszi Tankerületi Központ szeptember 29-én közleményt adott ki az ügyben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online