Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői TIG-felújítás: az iskola vezetése érdemi döntést vár az illetékesektől

2022-09-26 11:50:24

Az előzetes elképzelés szerint úgy volt, hogy szeptember 26-án valamilyen formában folytatódhat (megkezdődhet) a jelenléti oktatás az energetikai felújítás alatt álló Gödöllő Török Ignác Gimnáziumban. A tartós esőzés azonban keresztülhúzta a számításokat, így mintegy 700 diák, illetve a több mint félszáz főből álló tanári kar nem kezdhette meg a munkát, sem az iskola épületében, sem pedig az ideiglenesen oktatási célra kijelölt Művészetek Háza Gödöllő épületében.

Miután a megbontott tetőszerkezeten elhelyezet fóliakaró képtelen volt hatékonyan ellenállni az égi áldásnak, az épület belső tereiben több helyen is tócsák keletkeztek, a falak átvizesedtek és elindult a penészedés folyamata is. Egyértelmű volt, hogy ilyen körülmények között nem lehet tanítani. Ráadásul, a fűtés hiánya is gondot okoz.

Hírportálunkat számos, mielőbbi megoldást remélő szülő kereste meg, hogy elmondja panaszát. Néhány telefonbeszélgetés alapján – a politikai szálakat kizárva – megtudtuk, hogy az online, távolléti oktatásra történő hivatalos, rendszerszintű áttérést nem engedélyező fenntartó augusztus második felében, majd szeptember elején is felajánlotta az gimnázium vezetésének, hogy – hasonlóan a Hajós iskola esetében évekkel ezelőtt alkalmazott időszakos áttelepítéshez – a helyi egyetem illetékeseinek segítségével szervezzék ki egyes osztályok tanítását az egyetem által kijelölt ingatlanba.
Ezt a lehetőséget az iskola vezetése elvetette. Amint azt Fischer Ernő igazgatóhelyettes érdeklődésünkre elmondta, a lehetőséggel elsősorban logisztikai aggályok miatt nem kívántak élni, mert az erre a célra felajánlott Szabadság úti doktoranduszok háza messze van, és komoly szervezési gondot jelentett volna a tanárok ingázása. Másfelől ez a lehetőség csak néhány osztály tanulási problémáját oldotta volna meg, a többiek lemaradásba kerültek volna, aminek kiegyenlítése további gondokat eredményezett volna.

Az igazgatóhelyettes hozzátette: egyelőre nincs más megoldás, mint online kapcsolatban lenni a diákokkal, és kamerán keresztül leadni az órák tananyagát. Ez ugyan legalább háromszor annyi munkát jelent, de amíg nem lehet visszatérni a tantermekbe, addig nincs mást tenni. Fischer Ernő szerint a legfőbb kérdés az, hogy az illetékes döntéshozók mielőbb mondjanak valamit, elsősorban azt, hogy mikor lesz újra használható, azaz: tanításra alkalmas belül a Petőfi Sándor utcai épület.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online