Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Energia- és hulladékgazdálkodási munkacsoportokkal ügyködhet a gödöllői polgármester

2022-09-24 08:12:59

Az előterjesztést aláíró Gémesi György szerint két olyan terület van, amire a gödöllői önkormányzatnak a következő félévben kiemelt figyelmet kell fordítania: a hulladékgazdálkodás és az energiagazdálkodás.

A területeken felmerülő problémák, gondok, várható nehézségek feltérképezésére és az érdemi megoldást jelentő javaslatok kidolgozásárra a polgármester nézete alapján munkacsoportra van szükség mindkét témakörben. Olyanokra, amikben szakemberek részvételével születnének meg a döntések meghozatalát elősegítő elemzések, indítványok.

A munkacsoportok tagjairól a kétmondatos, szeptember 22-én jóváhagyott határozati javaslatokban nem szerepelt információ. Mindössze annyi történt, hogy a képviselőtestület tagjai felhatalmazták Gémesi Györgyöt a városatyáknak időközönként tájékoztatást adó munkacsoportok 15 napon belüli életre hívására.

A testületi „zöld utat” megelőző és azt követő napokban a polgármester intézménylátogatásokon vett részt, hogy a kíséretében lévő vezetőkkel és szakemberekkel szemlézze az épületek (bölcsőde, óvoda, szociális intézmény, egészségügyi központ, könyvtár, múzeum, gazdasági társaságok) energetikai rendszerét. A város első embere a tapasztalatok alapján arra a következtetésre jutott, hogy – tekintettel az elszabadult rezsiárakra – amennyiben nem érkezik kormányzati segítség és a takarékossági intézkedések sem vezetnek eredményre, bizonyos esetekben felmerülhet az időszakos bezárás lehetősége.

A naprendi pont megvitatása során Kolozs Csaba (Szövetség Gödöllőért) arról érdeklődött: mi a bizottságok kompetenciája, szakértők vagy várospolitikusok alkotják majd a tagságát? Gémesi György láthatóan zokon vette a kérdést, és igencsak indulatosan, mondhatni, támadó hangnemben válaszolt. Többek között elmondta: dolgozni szeretnénk és nem ötletelni, feszültséget kelteni.
Kolozs Csaba viszontválaszában egyfajta költői kérdésként az fogalmazta meg: ha a polgármester tényleg valós segítséget vár, akkor miért egymaga dönti el, kiket vesz be a bizottságba…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online