Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Elromlott a kapálógéped? Mentsd meg, ne dobd ki!

2022-09-20 10:25:26

Manapság már számos eszköz segíti azokat, akik szeretnének néhány háztáji zöldséget megtermelni. A gyomnövények eltávolításához, a talaj előkészítéséhez használhatunk kapát és ásót is, ám, ha szeretnénk megkímélni magunkat, akkor beszerezhetünk néhány megfizethető árú gépet is.

Ilyen a kapálógép is, más néven rotációs kapa vagy rotakapa. Ennek segítségével komoly fizikai erőkifejtés nélkül, ráadásul igen gyorsan lehet haladni. Egy hobbi kert gondozásához lehet választani olyan modellt, ami az apróbb ágyásokban is remekül bevethető.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy amíg egy jó kapa képes akár évtizedekig kiszolgálni az embert, addig a rotakapával egy kicsit többet kell foglalkozni. Nem kell azonban azonnal új kapálógépért szaladni, ha elromlik a régi, hiszen rengeteg különféle gyártó rotakapájához lehet alkatrészt vásárolni a Vaszkoshop.hu weboldalán.

Konkrétan milyen kapálógéphez lehet alkatrészt rendelni?
A fenti webshop repertoárjában szerepel többek között Agrimotor Rotalux, AL-KO, Ducati MPM2, Einhell, Honda, MTD, NGP, Oleo-Mac és Szentkirályi KF04 rotakapához is alkatrész. Az egyes gyártók folyamatosan igyekeznek lépést tartani a trendekkel, ezért folyamatosan egyre innovatívabb modelleket dobnak a piacra.

Ettől, persze, senkinek sem kötelező mindig az aktuálisan legújabb típusra lecserélni a régi, jól működő rotakapáját. Sőt, a jó hír az, hogy a Vaszkoshop.hu oldalán találni fogsz régebben gyártott gépekhez is alkatrészeket. Így, ha csak egy-két alkatrészt kell cserélni a rotációs kapán, akkor azt aránylag olcsón megúszhatod.

Milyen alkatrészeket lehet vásárolni online?
Hosszasan sorolhatnánk azokat a rotakapához szükséges komponenseket, amiket villámgyorsan be tudsz szerezni az interneten. A vásárlók jelentős százaléka hajtómű porvédőt, hajtómű ház záródugót, fogattyúsház tömítést, olajbeöntő dugót, kuplung betét feszítő csavart és hasonló apróságot keres.

Természetesen, olykor megesik, hogy egy-egy költségesebb alkatrész szorul cserére még a legkiválóbb gépek esetében is. A kopó alkatrészek ugyanis az intenzív használattól vagy az idő múlásának betudhatóan elhasználódnak. Ezek közé tartozik az ékszíj, a lendkerék, a karburátor, a kuplungbetét, a sárvédő lemez, a bronzkerék, a dugattyú, a felező, a kapasor, a gyújtótekercs és a hajtómű is.


Mindig nézd meg a termék adatlapját

Érdemes a vásárlásra rászánni az időt, még akkor is, ha a neten rendelsz meg valamit. Bár, csábító, hogy pillanatok alatt a kosaradba rakd a dolgokat és olyan gyorsan leadd a megrendelést, ahogy csak lehetséges, egy-két percen igazán nem múlik semmi.

Fontos, hogy nézd meg a kiválasztott alkatrész adatlapját, nehogy kompatibilitási probléma merüljön fel. Az elég nyilvánvaló, hogy például egy Briggs & Stratton kapálógéphez Briggs & Stratton berántót érdemes venni, de nem árt tájékozódni, hogy pontosan milyen motorhoz felel meg a kiszemelt berántó. A termék adatlapján megtalálod ezt az információt. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online