Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői TIG-felújítás: az illetékesek kezelik a Gémesi György szerint botrányos helyzetet

2022-09-16 17:39:27

Gémesi György szeptember 15-én terjedelmes bejegyzésben adott felháborodásának hangot a Török Ignác Gimnáziumban zajló energetikai felújítással kapcsolatosan. Gödöllő polgármestere – mások mellett – több mint botránynak titulálta a helyzetet, főként azért mert elérték a szülők panaszai és egy hozzá eljuttatott videón az látszik, hogy munkások rugdossák le az azbeszt tartalmú palákat a tetőről, miközben „állítólag ” a tanulók az épületben tartózkodtak. Gémesi kifejti, annak ellenére, hogy az „államosításnak” köszönhetően nincs hatásköre az oktatási intézményre vonatkozóan a városnak, ő felhívta a belügyminisztert, hogy tájékoztassa a kialakult helyzetről, illetve vizsgálatot kérjen az ügyben. A város első emberét Maruzsa Zoltán államtitkár hívta vissza, akinek azt találta mondani Gémesi, hogy nem magyarázkodni kell, hanem megválaszolni több kérdést. A polgármester egy bizottság azonnali felállítását javasolta, amire szeptember 19-ig adott haladékot az államtitkárnak, mert – mint írta – amennyiben nem születik megállapodás ebben a kérdésben, akkor saját hatáskörében, az épület tulajdonosi képviselőjeként, a város képviseletében vizsgálatot kezdeményez és folytat le az érintettek bevonásával.

A bejegyzés láttán megpróbáltunk információhoz jutni, hogy milyen folytatása várható az ügynek, amivel kapcsolatban nemrégiben Vécsey László kormánypárti országgyűlési képviselő is megszólalt.
Részletes nyilatkozatot ugyan nem kaptunk, de azt megtudtuk, hogy a Dunakeszi Tankerületi Központ, a KLIK és a belügyminisztérium köznevelési államtitkárságának illetékesei kezelik a helyzetet, és a szeptember 16-i állapotok alapján nagyon valószínű, hogy a jövő hét végére a központi épületrész rendben lesz. Addig az igazgató rendkívüli tanítási szünetet rendelhet el.

Ezek után megkerestük a Török Ignác Gimnáziumot, hogy milyen intézkedésekre lehet számítani. Fischer Ernő igazgatóhelyettest értük el, aki arról tájékoztatott, hogy ameddig a tantermekben nem tudják leültetni a diákokat, addig rendkívüli oktatási szünetre kell számítani. A tanulókkal online kapcsolatban vannak a tantestület tagjai, így a nebulók minden fontos, őket érintő történésről, változásról időben értesülnek.

Adalékként érdemes megemlíteni, hogy 2017 májusában a gyermeknapon is végezték a volt Városháza épülete azbesztet tartalmazó palatetejének bontását, ám ez a „veszélyhelyzet” annak idején nem ütötte át Gémesi György ingerküszöbét…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online