Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Labdarúgás: a bajnoki cím után a Pest megyei Szuperkupát is Gödöllői SK nyerte!

2022-08-14 19:04:33

A szuperkupa-döntő megkezdése előtt egyperces gyászszünettel adóztak az elmúlt hetekben/napokban elhunyt legendás labdarúgók emlékének a rendezvény résztvevői. Törőcsik Andrásra (elhunyt július 9-én, 67 éves korában), Kardos Józsefre (elhunyt július 28-án, 62 éves korában), valamint Tóth Józsefre (elhunyt augusztus 11-én, 71 éves korában) emlékeztek.

Egy héttel az augusztus 21-i bajnoki rajt előtt Tápiószentmártonban lépett pályára a gödöllői tizenegy, amely a Pest megyei I. osztály bajnoki címvédőjeként a Pest megyei Kupa győztesével, a Bugyi-OBO SE csapatával vívta meg a szuperkupa-döntőt. A sikerlajstrom bővítése mellett, felkészülési célokat is szolgáló összecsapás azért is ígérkezett pikánsnak, mert a két együttes a megye egyben is összecsap majd (szeptember 4-én Bugyiban, jövő tavasszal, előreláthatólag március 4-én pedig Gödöllőn), miután a Bugyi formációja újoncként vág neki a (vár)megyei elitbajnokságnak.

Mivel korábban egyik csapatnak sem adatott meg, hogy elhódítsa ezt a serleget, annyi már a kezdő sípszó előtt biztos volt, hogy új győztest avatnak a tápiószentmártoni küzdőtéren. Szűk negyedóra elteltével az is eldőlt, hogy ez a Gödöllői SK lesz, miután Győri Zoltán együttesének tagjai közül hárman is betaláltak. A gólszériát Barabás Ádám nyitotta meg, majd Miknyóczki Balázs és Tóth-Ilkó Áron is bevette a Bugyi SE kapuját. Tegyük hozzá, hogy a három gödöllői találatból kettőnél a sérüléséből visszatért Dolhai Gergő volt a kiszolgáló.
A negyedik GSK-gólra a 24. percig kellett várni, amikor – egy végletekig kijátszott akciót követően – Mudroch Mendelre hárult az a nem túlságosan komplikált feladat, hogy az üres kapuba terelje a játékszert.

Magabiztos előnye birtokában a térfélcsere után „megfontoltabban” terelte a bőrgolyót városunk, cserejátékosait is fokozatosan soraiban tudó tizenegye, amely a 63. percben szabadrúgáshoz jutott. Reznek Donát állt a labda mögé, és jól irányzott lövését követően a játékszer utat talált a Bugyi SE hálójába.
Valahol törvényszerű volt, hogy a Bugyi gárdája mindent elkövet annak érdekében, hogy elkerülje a „nullázást”. Ez a 79. percben következett el, amikor Czili Bence révén szépítettek.


Pest megyei Szuperkupa-döntő:                                                                        
Gödöllői SK – Bugyi-OBO SE 5-1
(4-0)
Gödöllői gólszerzők: Barabás Ádám, Miknyóczki Balázs, Tóth-Ilkó Áron, Mudroch Mendel, Reznek Donát.
Következik: Gödöllői SK – VS Dunakeszi (Pest megyei I. osztály, 1. forduló), augusztus 21., vasárnap 17 óra, Szűcs Lajos sportcentrum. Fotó forrása: pmlsz.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online