Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A titokban pappá szentelt Ullmann Péterrel bővül a gödöllői díszpolgárok köre

2022-08-08 10:15:52

A Gödöllő Díszpolgára kitüntetés 1996-os újraalapításától kezdődően 26 személy részesült a település legrangosabb elismerésében. Azóta – a 2011-es és a 2016-os esztendőt leszámítva – rendszeresen találtak a város legrangosabb, díszoklevéllel és a település címerével ékesített arany pecsétgyűrűvel honorált elismerésére méltó személyt. A díjjal 2020-tól 300 ezer forint pénzjutalom is jár, illetve további – itt olvasható – kiváltságok is megilletik a díszpolgárrá választott személyt.

Idén, a felhívásban közzétett határidőig két jelölés érkezett. A gödöllői képviselőtestület tagjai június 16-án zárt ülésen határoztak arról, hogy 2022-ben ki vehesse át a település legrangosabb elismerő címét. A választás a 82 éves Ullmann Péter Ágoston O.Praem premontrei szerzetesre esett, akit – elismerve kiemelkedő szakmai életútját, magas szintű közösségi tevékenységét és értékteremtő egyházi munkásságát – augusztus 20-án, szombaton 16 órakor tüntetnek ki.

Ullmann Péter Ágoston 1961 óta él Istennek szentelt életet, és mellette ötven éve lát el papi szolgálatot. Örökfogadalmat 1968-ban tett, ezt követően, 1972-ben Krakkóban szentelték pappá – titokban. 32 esztendeje zsámbéki plébános lett, majd 1997-ben Gödöllőre költözött, ahol 2015-ig kormányzó perjelként tevékenykedett. Kezdeményezője volt – mások mellett – a premontrei plébánia alapításának és új kolostorépület létrehozásának, miközben perjelként fenntartója volt a Premontrei gimnáziumnak.


Államalapító Szent István gödöllői ünnepén Gémesi Csanád olimpia bronzérmes csapattag kardvívó átveszi a részére tavaly szeptemberben odaítélt díszpolgári címet igazoló elismerést és átadják a Gödöllő Városért díjakat is, illetve ezen a napon 14 órakor Párban címmel időszaki kiállítás nyílik a Művészetek Háza Gödöllő épületének konferenciatermében Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotóművész alkotásaiból.
A kora esti, kenyérszenteléssel és műsorral kísért főtéri programot tűzijáték zárja, aminek költsége 350-500 ezer forintra tehető Gémesi György elmondása szerint. Fotó: ODPictures Art Studio


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online