Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Velük bővül a Gödöllő Városért díjasok köre március helyett augusztusban

2022-03-13 10:29:28

Ebben az évben két személy és egy közösség veheti majd át a helyi önkormányzat által huszonöt éve alapított Gödöllő Városért díjat. A település második legrangosabb kitüntetéséhez díszoklevél, Világfa-kisplasztika, valamint pénzjutalom jár. A magányszemélyek 200-200 ezer forintnak örülhetnek, a közösség pedig 400 ezer forinthoz jut.

Az előzetesen meghirdetett felhívásban rögzített határidőig két személyre és egy közösségre érkezett jelölés. A Kulturális, Sport és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának indítványa alapján a helyi képviselőtestület tagjai december 16-i zárt ülésükön valamennyi jelöltet alkalmasnak találták az elismerő címre. Lássuk, hogy kiket!

Sebő Györgyné (született Gál Mária), aki születése óta a település lakója, és sokrétű, értékhordozó tevékenységet végez, akár a Kertbarát Kör, akár a helyi Honvéd Nyugdíjas Klub kötelékében. Lelkes tagja: a Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Csoportjának, a Haraszt Egyesületnek, a Gödöllő Városközponti Lakótelepért Egyesületnek, a Gödöllői Cukorbetegek Egyesületének, a Gödöllői Királyi Kastély Barátainak Egyesületének és a Teleki Pál Egyesületnek is.

Varga András, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda egykori igazgatója (2008-2021), volt lokálpatrióta klubos önkormányzati képviselő (2006-2014), jelenleg a pénzügyi és költségvetési bizottság nem képviselő tagja, valamint idén februárban beválasztották a Pest megye 6. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Helyi Választási Bizottságába.

Wageningeni Alapítvány (Foundation Welfare and Health Care, Hollandia) közössége
, amelynek önkéntesként munkálkodó tagjai mintegy két és fél évtizede jelentős segítséget nyújtanak a gödöllői szociális és egészségügyi területen dolgozó közösségeknek, intézményeknek.


Az elismerő cím alapítása óta a díjat március 15-én vehették kézbe az arra érdemesek. A hagyomány azonban két éve, a koronavírus-járvány terjedésének megfékezés érdekében bevezetett korlátozások miatt megszakadt, ezáltal a Gödöllő Városért díjat – összevonva a díszpolgári cím adományozásával – idén is augusztus 20-án adják át. Vagyis: nyolc hónappal az erről szóló döntést követően.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online