Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Így lesz biztonságos a gyerekszoba

2022-05-24 17:42:16

A gyerekek lételeme felfedezni az őket körülvevő világot, ugyanakkor ez alkalmanként veszélyekkel is jár. A gondoskodó szülők pedig csak fogják a fejüket a mutatványok látvány. Ha biztonságban szeretnénk tudni a kicsiket, kezdjük a gyerekszobánál.

Nem minden a külső
A szülők próbálják minél sokszínűbben és barátságosan berendezni a gyerkőcök szobáját, egy nagyon fontos dologról viszont a legtöbben megfeledkeznek: biztonságosak-e a bútorok?

Elvégre a legfontosabb, hogy a csemeték jól érezzék magukat a szobájukban. De a játék és az alkotás csak úgy lehet önfeledt, ha biztonságos gyerekszekrény veszi körül az apróságokat. A gyerekbiztos bútorok úgy óvják a gyermekeket, hogy akadályozná őket a felfedezésben és a felszabadult szórakozásban.

A megfelelő gyerekbútor kiválasztásánál a színen túl az élek lekerekítettsége, a kialakítás és a strapabíróság is legyen szempont. A polcos szekrények stabilan álljanak a lábukon, hogy a polcmászó kicsiknek se essen bántódása. A legjobb megoldás, ha a különböző elemeket a falhoz rögzítjük, hogy még véletlen se ránthassák magukra a berendezést.


Hova kerüljenek?
Gyakori kérdés, ami fel szokott merülni a gyerekszoba berendezése kapcsán, hogy hova kerüljenek a szobaberendezések. Ne felejtsük el, hogy a csemeték szobája nemcsak a játékról, hanem a pihenésről is szól. Ezért érdemes először kijelölni az ágy helyét.

Itt jegyeznénk meg, hogy a gyerekágy vásárlásánál is fontos kritérium a biztonság. Ha kicsi a gyermek, akkor a körbetámlával felszerelt gyerekágy mutatkozik ideális választásnak. De akár a kamasz gyerekes szülők is gondolkodhatnak leesésgátlós ifjúsági ágyban, ha elevenebb a tinédzser.

Az ágyat úgy helyezzük el a szobában, hogy a szélek mellett elengedő helyet hagyjunk a fekhely és a falak között. Még véletlen se tudjon beszorulni a lurkó a résekbe.
A legjobb, ha a többi bútor helyét pedig úgy alakítjuk, hogy mindent könnyedén, biztonságosan el tudnak érni a kicsik, illetve nem zavarja őket a tevékenységükben. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online