Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Magyar Kupa: kétszer is gáláns volt, mégsem lehet főtáblás a gödöllői focicsapat

2022-05-04 18:24:36

A Gödöllői Sport Klub – Gödöllői Bikák közösségi oldalán május 4-én, a kora délutáni órákban a következő bejegyzés jelent meg:
Elmarad a kupamérkőzés
• Mint ismert, az eredeti időpontban ellenfelünk kérésére – a pályájuk kímélése okán – nem tudtuk lejátszani a mérkőzést az előre megbeszélt helyszínen. A két csapat akkor konstruktív megbeszélést folytatott az új időpontról, amiben napokkal később már nem tudtak megegyezni a felek, ezért nem tudtunk pályára lépni a Magyar Kupa selejtezőjében játékosaink munkahelyi és iskolai elfoglaltságai okán. Sok sikert kívánunk a Dunakeszinek a Magyar Kupa következő kiírásában.

Az utolsó mondat alapján a Pest megyei I. osztályú bajnokságban az aranyéremre esélyes gödöllői tizenegy számára kedvezőtlenül zárult, igencsak tanulságos történet szálai néhány héttel korábbra nyúlnak vissza. Városunk csapata április 13-án 2-2 arányú döntetlent játszott a Pest megyei Kupa negyeddöntőjében a Pécel ellen, és ezzel az eredménnyel nem jutott be az elődöntőbe. Időközben kiderült, hogy Pest megyéből hat együttes játszhat majd a MOL Magyar Kupa 2022/2023-as kiírásának 128 csapatos főtábláján, ezért – az elődöntősök mellett – a negyeddöntők veszteseit párba sorsolták, hogy a selejtező-párharcok megvívása után eldőljön, melyik két formáció csatlakozik a főtáblásokhoz megyénkből. A Gödöllői SK társulatának a Pest megyei II. osztályú bajnokság Északi-csoportjának éllovasa, a VS Dunakeszi gárdája lett az ellenfele, azzal, hogy a mérkőzés pályaválasztója a Duna-parti csapat.

Mielőtt folytatnánk a sztorit, kitérőként érdemes megjegyezni, hogy a Dunakeszi vezetése mérkőzés nélkül „juttatta” a legjobb négy közé a Pest megyei Kupában a Gödöllői SK legnagyobb bajnoki riválisát, a Dunaharaszti együttesét, miután nem álltak ki a szövetség által meghatározott időpontban, a Dunaharaszti illetékesei pedig nem egyeztek bele, hogy a találkozó két és fél órával később kezdődjön.


Visszatérve a Dunakeszi-Gödöllő párharcra, a meccset április 27-én 17 órára írta ki a szövetség. Tudni kell, hogy amennyiben a riválisok közös megegyezésre jutnak, ettől el lehet térni. A Dunakeszi irányítói a 17 órás kezdést 19.30 órára javasolták áttenni, amibe a gödöllőiek belementek. Városunk tizenegye meg is érkezett a mérkőzés helyszínére, ám a sok eső miatt a pálya talaja alkalmatlanná vált a találkozó megrendezésére, és ésszerűnek mutatkozott nem tönkretenni a játékteret. A gödöllőiek ezt is méltányolták.

A szövetség az összecsapás új időpontjának a május 4-e 17 órát jelölte meg. A gödöllői klubvezetés azt gondolta, hogy kétszeri engedményük után pozitív hozzáállásra számíthatnak a Duna-parti szakosztály irányítóitól. A GSK döntéshozói azt javasolták, hogy a mindkét fél számára kulcsfontosságú ütközetet – tekintettel arra, hogy a gödöllőiek kiélezett harcban állnak az aranyéremért – a bajnoki idény vége utáni első szerdán, azaz: június 1-jét játsszák le. A VS Dunakeszi vezérkara ebbe a módosításba nem ment bele, így a kupatalálkozó elmaradt.

Erkölcsi és sportszerűségi aggályokat ugyan jócskán felvet a történet, ám azon már senki és semmi nem változtat, hogy a VS Dunakeszi csapata augusztusban pályára léphet a MOL Magyar Kupa első fordulójában, hogy megkísérelje a legjobb 64 közé jutást. Ez vagy sikerül nekik, vagy nem. Különös hozzáállásukkal azonban azt elérték, hogy a gödöllői játékosok és szurkolóik ne élhessenek át olyan kupaélményt, mint amilyet 2017 októberében, amikor az NB I-es Újpest FC formációja ellen meccselt a Gödöllői SK társulata a Táncsics Mihály úti sportcentrumban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online