Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Három izgalmas kártyajáték az egész családnak

2022-03-22 10:48:44

A családi összejöveteleken gyakran kerül elő egy-egy társasjáték, kártyacsomag. Ez utóbbi azért népszerűbb, mert megfizethető, kevés helyet foglal, a játékidő rövid, ennek ellenére mégis tartalmas kikapcsolódást nyújt. Mi az alábbi három kártyajátékot ajánljuk.

1. SET - A felismerés családi játéka
Akinek még nincs meg otthon ez a kártyacsomag, gyorsan szerezzen be egyet, ugyanis napjaink egyik legizgalmasabb, legpörgősebb kártyajátéka ez. Mindenki dicshimnuszokat zeng róla, hiszen itt a gyors felismeréseknek van szerepe, ami miatt mindenki reményekkel telve indul neki a játéknak.

A rövid, mindössze 20 perces kör alatt végig nagyon erősen kell koncentrálni, minden részletre odafigyelni, hogy SET-et tudjunk létrehozni a kártyáinkkal. A SET tulajdonképpen három lapból áll, ezeket 12 darab kártyából kell megfelelően kiválasztani.

A kártyákon különböző színű alakzatok láthatók, s akkor nyerünk, ha teljesülnek a következő feltételek: a három kártya akkor alkot SET-et, ha az adott tulajdonság – szín, forma, szám, mintázat – mindegyik kártyán egyforma, vagy mindegyik kártyán különböző.

Ez az egyik legjobb partyjáték, sosem lehet megunni! Kisiskolás családok számára kötelező, hiszen rendkívül jól fejleszti a döntési képességet, javítja a koncentrációt.

2. Mandala - két játékos részére
Ez talán pont ez ellentéte a SET nevű játéknak, hiszen az elmélyülésre, ellazulásra ad lehetőséget. Nem partyjáték, csupán 2 főre tervezték, de aki szeretne egy kicsit kikapcsolódni a napi rohanás után, annak nagyon ajánlott.

Bár a játékszabálya kissé bonyolult, egy-két próbakör után hamar bele lehet jönni a mandalák kirakásába. A Compaya oldalán részletes játékleírás és termékbemutató videó is segíti a feladat megértését, itt be is szerezhető ez a népszerű kártyajáték.

A gyönyörű kivitelezésű Mandala társasjáték az absztrakt játékok közé tartozik, nincs kerettörténete, nincsenek benne bábuk. A játék célja, hogy a szép, színes homokkártyákat felhasználva létrehozzunk egy saját mandalát, ami minden színű kártyából tartalmaz egyet.

10 éven felüliek számára javasolt, jól fejleszti a logikát és a türelmet.

3. EladLak!
Az EladLak! bizonyára népszerű lesz minden gyerek körében, hiszen ebben a játékban blöffölni kell, hogy nyerjünk. A licitálós játék célja, hogy minél olcsóbban vegyünk ingatlanokat, majd azokat minél drágábban adjuk el az ellenfélnek.

Azon kívül, hogy ez egy gyors és mindenkit megnevettető játék, azért is jó, mert innovatív, máshonnan nem ismert játékelemeket is tartalmaz. Az biztos, hogy semmiképp sem fog unatkozni az, aki az EladLak! kártyajátékot veszi elő.

10 éven felülieknek való ez is, a számolási készségeket, a megfigyelő képességet javítja, fejleszti a logikus gondolkodást. Egyszerre 3-6 fő játszhatja, így ideális társasjáték családi hétvégékre, de szülinapi bulikra is. Játékszabálya is egyszerű. Ám hogy a szerencsének mekkora szerepe van a játékban, az akkor derül ki, ha kipróbálod! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online