Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mire van szükség vadvízi kajakozáshoz?

2022-02-14 11:23:30

Ahogy érkezik a jó idő, egyre többen kezdenek bele egy új mozgásformába. Sokan döntenek úgy, hogy kipróbálják, milyen is a kajakozás, hiszen a szép időben mindig élvezet a vízen lenni. Ehhez azonban szükség van pár alapvető felszerelésre, ami nélkül nem indulhatunk útnak. Legyen szó mellényről, ruháról vagy éppen evezőről egyaránt. Lássuk, hogy mire van szükség a kajakozáshoz!

A vadvízi kajakozásról röviden
A sporthoz elengedhetetlen, hogy mindig kipihenten és egészségesen menjünk edzésre. Fontos tovább a hajlékony testalkat és a korábbi múlt a mozgással kapcsolatban. Természetesen nem szükséges hozzá, hogy versenyzők legyünk, de egy alap kardió elengedhetetlen, hogy ne terheljük túl magunkat. Ahhoz pedig, hogy meglegyen a kellő erő és rugalmasság, nem árt otthon is folyamatosan nyújtani és erősíteni annak érdekében, hogy a vadvízi kajakozás élmény és ne szenvedés legyen.

Ennek a mozgásformának több stílusa van, ezekhez pedig különféle kajakra van szükség. Kezdőként természetesen nem szükséges tisztában lenni ezzel, hiszen az edző, illetve a túravezető majd felvilágosít bennünket. Azzal kapcsolatban is információval szolgál majd, hogy milyen részei vannak a vadvízi eszköznek.

A sporthoz szükséges eszközök azonban bérelhetőek, ami jó hír azoknak, akik egyelőre csak ismerkednének ezzel az ágazattal. Mind az evező, mind a beülő, mind maga a kajak többféle méretben és változatban kapható, így elsőre amúgy sem biztos, hogy tisztában lennénk vele, hogy melyikre is van szükség.

Meglepetés kajakosok számára
Amennyiben kajakos ismerősének vásárolna különleges ajándékot, akkor érdemes körbenéznie a Pamutlabor Pólónyomda kajakos pólói között, ahol számos kivitelből választhatja ki a tökéletes darabot. Legyen szó a „Kajak evolúció”, a „Kajakozom, tehát vagyok” vagy akár „A kajakozás szerelem” felirattal ellátott változatról egyaránt.

Természetesen, gondolkodhat mini figurákban is, hiszen számos helyen kapható kajakos kulcstartó, telefontok, esetleg párnahuzat egyaránt. Szóba jöhetnek továbbá a kajakos vászontáskák, illetve az egyéb apróságok, mint – például – az egyedileg nyomtatott bögre.

Fontos kiegészítők, amiket érdemes beszerezni
Bár, kezdőként még nem biztos, hogy az ember mindennel tisztában van, a profik tudják és tanácsolják, hogy szerezzünk be szemüveget, amit pánttal tudunk rögzíteni. Praktikus kellék továbbá egy kalapgumi, ami pántként szolgálhat, így nem veszítjük el a szemüveget egy-egy borulás alkalmával sem. Nem árt továbbá erős, műanyag üvegű típust választani, ami esetében – bár, jobban karcolódik – kisebb az esély arra, hogy eltörne. A kifejezetten sportoláshoz kapható típusok bár jók lehetnek, bizonyos modellek esetében nagyobb beruházásra van szükség.

Tehát, ha kajakozásra adja a fejét, esetleg egy barátját lepné meg egy aprósággal, akkor bízunk benne, hogy ebben a cikkben talál hasznos ötleteket az ismerőse vagy saját maga számára. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online