Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Akár több év szabadságvesztést is kaphat a gödöllői görögkatolikus templom rongálója

2022-01-21 11:05:34

A vádirat szerint tavaly március 15-én, a kora eseti órákban az elkövető minden különösebb ok nélkül elhatározta, hogy tüzet fog gyújtani. Ennek érdekében egy sporttáskába pakolt égetett szeszes italt, motorolajat és falfestéket, majd azzal elindult gödöllői otthonából gyalogosan.

Este nyolc óra körüli időben érkezett meg egy gödöllői görög katolikus templomhoz, majd annak ajtaját betörte és oda bement. A magával hozott szeszes üveget a padlón összetörte, így annak tartalma szétfolyt. A motorolajat pedig szétlocsolta a templom hátsó padsorain. Ezután a szeszt és az olajat is begyújtotta. Ennek végeztével a padok között felállított egyik ikont felborította és a falfestékkel töltött vödröt a templom szentélye felé dobta. A vödör feldöntötte az ott elhelyezett ikonosztázion egy részét és a festék a képekre ráfröccsent. A férfi ezt követően elhagyta a helyszínt.

A keletkezett tüzet időközben a templomba érkező plébánosának sikerült eloltania, de így is közel másfélmillió forintos kár keletkezett.

A gödöllői rendőröknek példás felderítőmunkával és gyorsasággal alig egy héttel a cselekmény után sikerült elfogniuk az elkövetőt.

Ellene a Gödöllői Járási Ügyészség templom megrongálásával elkövetett rongálás bűntette miatt emelt vádat – olvasható az ügyészség által kiadott sajtóközleményben.


A büntető törvénykönyv vonatkozó paragrafusa szerint az elkövetett cselekmény következménye akár több évig terjedő szabadságvesztés is lehet, miután az elkövető – azon túl, hogy nagyobb kárt okozott – vallási tisztelet tárgyát és vallási szertartás végzésére szolgáló épületet rongált meg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online