Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Harminc élsportoló-hallgatóját támogatja ösztöndíjjal a gödöllői egyetem

2022-01-10 15:50:21

Harminc sikeres fiatal sportoló nyerte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) új ösztöndíját, amivel az élsportban és a tanulmányokban is kiemelkedő tehetségeket támogat az intézmény, összesen 13,9 millió forinttal. A MATE élsportolói ösztöndíjasai között van Garda Krisztina olimpiai bronzérmes vízilabdázó, Makrai Mercédesz, a western lovaglás kétszeres Európa-bajnoka, valamint a MATE-GEAC több kiemelkedő sportolója is.

- A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen az oktatás és kutatás megújítása mellett, rendkívüli prioritása van a sportélet fellendítésének is. Ennek egyik fontos mérföldköve volt a tavalyi esztendőben a MATE-GEAC megújítása, a négy új sportszakosztály létrehozása, valamint a Gödöllő Városi és Térségi Uszoda átadása, most pedig újabb fontos mérföldkövet jelent azon hallgatóink elismerése, akik tanulmányaik mellett az élsportban is kiemelkednek. Az idei évben még több fiatalt szeretnénk bevonni az aktív egyetemi sportéletbe, melyhez a MATE első harminc élsportolói ösztöndíjasa igazán motiváló példakép lehet minden sportolni vágyó számára – hangsúlyozta dr. Gyuricza Csaba rektor.

Mint azt dr. Csányi Sándor, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke az ösztöndíj január 10-i ünnepélyes átadásán kiemelte, a rendszeres sportnak egészségmegőrző, közösségteremtő és személyiségfejlesztő hatása is van, ezért minden fiatal számára biztosítani kell a lehetőséget, hogy a tanulmányok és a sport terén is a maximumot nyújtsák. A világ élvonalában működő egyetemek egyik legfontosabb ismérve az, hogy nemcsak az akadémiai szférában, hanem a sport területén is kiemelkedő eredményeket érnek el, ezért az Alapítvány minden támogatást megad ahhoz, hogy a MATE sportélete is kiteljesedjen.


Az élsportolói ösztöndíj 1. kategóriájában 100 ezer forintos havi ösztöndíjat nyert el a MATE 23 hallgatója és egy PhD-hallgatója, akik olimpiai vagy paralimpiai sportágban a nemzeti bajnokság legmagasabb osztályában szereplő felnőtt csapat tagjai voltak, vagy egyéniben 1-3. helyezést értek el, vagy akár felnőtt, akár korosztályos nemzeti válogatott tagjaként eredményesen képviselték Magyarországot Európa-bajnokságon, világbajnokságon, olimpián vagy az Universiade nemzetközi sporteseményen. Név szerint:

Bányai Zsombor Márk párbajtőröző,
Bognár Nándor
kézilabdázó,
Bögöly Gábor, Hegyi Bianka, Kalmár Ákos
és Szedmák Réka röplabdázók,
Dénes Eszter
sportlövő,
Döbröntey Réka
evező,
Füredi Rebeka
taekwondozó,
Garda Krisztina
vízilabdázó,
Kapdepo Botond
karatés,
Nádházy Evelin, Németh Nóra, Pápai Márton
és Tóth Zsombor atléták,
Puska Bence, Bogdán Benedek
és Hock Gergő János kosárlabdázók,
Rohács Réka
nyíltvízi úszó,
Tóth Ádám
vízilabdázó,
Asperján Dénes
vitorlázó,
Házi Tamara
és Pintér Katalin softballozók,
Jármy Vince
díjugrató

A nem olimpiai sportágak terén elért nemzetközi sikereket elismerő 2. kategóriában 80 ezer forintos havi ösztöndíjat kapott Makrai Mercédesz, aki 2021-ben a western lovaglás appaloosa osztályának Hunter In Hand és Showmanship versenyszámában is Európa-bajnoki címet szerzett.

A 3. kategória 60 ezer forintos havi ösztöndíjával azt az öt MATE-hallgatót jutalmazták, akik az olimpiai vagy paralimpiai sportágak nemzeti bajnokságában, a korosztálynak megfelelő kategóriában nyújtottak rendkívüli teljesítményt. Nevezetesen:

Balogh Vivien
nyíltvízi úszó,
Paufler Beáta
ezüstérmes kajakozó,
Somogyi Miklós
ezüstérmes triatlonos,
Nagy Dániel
junior országos bajnok és felnőtt országos ezüstérmes súlyemelő,

Navratil Botond Péter
, aki 200 méteres mellúszásban szerzett bronzérmet a 2020-as Úszó Ifjúsági Magyar Bajnokságon.
Forrás: MATE Médiaközpont


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online