Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vívó ob: bronzérmet szerzett a MATE-Gödöllői EAC férfi kardcsapata

2021-12-19 14:19:43

Idén december 17-19. között rendezték meg az országos vívóbajnokságot a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A sportág honi élmezőnyének zárt kapuk mögött lezajlott megmérettetésén a MATE-Gödöllői EAC pengeforgatói is pástra léptek, először a szeptemberben új névre keresztelt egyesület színeiben. Elsősorban a kard szakág képviselőitől lehetett jó eredményt várni, ami az éremszerzés tükrében meg is valósult.

A férfikardozók egyéni küzdelmének 84 vívó – köztük 9 gödöllői – vágott neki, de a legjobb 8 közé csupán a csapatban olimpiai bronzérmes Gémesi Csanád tudott bejutni, aki végül 7. lett. További gödöllői eredmények: Gémesi Bence 22., Gémesi Huba 26., Morvai Ákos 37., Kiss Benedek 52., Lendvai Dániel 60., Kecskeméti Áron 74., Karácsony Márton 76., Papp Máté 79.
A hölgyek egyéni kardversenyét (41 induló) a MATE-Gödöllői EAC vívói közül Bata Édua a 33. pozícióban zárta.

A férfikardozók csapatviadalát (14 induló) egyaránt a legjobb 16 között kezdte meg a MATE-Gödöllői EAC (Gémesi Csanád, Gémesi Bence, Gémesi Huba, Lendvai Dániel), valamint a MATE-GEAC II. számú (Morvai Ákos, Mészáros Áron, Kecskeméti Áron, Kiss Benedek) társulata. Az egyes formáció tagjai a TFSE II. pengeforgatói ellen léptek pástra, és 45-30 arányban nyertek. A kettes társulat 45-35 arányban alulmaradt a Kertváros VSE ellen, így a 13. pozíciót kaparintottá meg.


A negyeddöntőben a KVSE volt Gémesi Csanádék riválisa. Az ütközeten a gödöllőiek magabiztos, 45-24 arányú sikert arattak, az elődöntőben azonban 45-32 arányban elvéreztek a Vasas ellen. A végletekig kiélezett bronzderbin ismét csillogott a gödöllői kard, így az UTE 45-42 arányú legyőzésével a MATE-Gödölői EAC férfi csapata (képen) országos bajnoki medállal gazdagodott. Fotó forrása: Magyar Vívó Szövetség / Tumbász Hédi


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online