Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Erősödött a csalásmentesség a Gödöllői Királyi Kastély Kft-t is soraiban tudó állami cégeknél

2021-12-14 17:28:57

A legnagyobb állami cégek döntő részénél javult az integritás-tudatos szabályozási környezet, és annak minősége. Ez szorosan összefügg a társaságok vezetőinek az elszámoltathatóság, az integritás, és az átláthatóság iránti elkötelezettségével. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) december 14-én közzétett jelentése rámutat, hogy az állami vállalatok tekintetében a közpénzügyi helyzet jelentősen javult.

A közvagyonnal való felelős gazdálkodás magában foglalja, hogy védeni kell a vagyon állapotát és el kell számolni azzal az állam és a társadalom felé is. A köztulajdonban álló gazdasági társaságok esetén a jogszabály vezetői felelősséget is megfogalmaz azzal, hogy a mindenkori vezető köteles a belső kontrollrendszert és ennek keretében a szervezeti integritás kontrollokat kialakítani és működtetni. Az ÁSZ ellenőrzése hozzájárult ahhoz, hogy az állami tulajdonú gazdasági társaságok a jogszabályi előírások szerint alakítsák ki gazdálkodásuk szabályozási kereteit. Az ellenőrzés a kockázatok feltárásával támogatást nyújtott ezen szervezetek számára az integritás alapú, átlátható és elszámoltatható közpénzfelhasználás megvalósításában.

Az Állami Számvevőszék 148 többségi állami tulajdonú gazdasági társaság gazdálkodásával, valamint a szervezeti elvekkel, értékekkel összefüggő integritás kontrollok kiépítettségét vizsgálta. A górcső alá vont társaságok között volt a Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. is, amelyről elmondható, hogy abba a körbe tartozik, akik a korrupciós kockázatokkal szembeni ellenálló képesség alapvető feltételeinek kialakításával biztosítják a közvagyonnal való felelős gazdálkodást. Forrás: Állami Számvevőszék Vizualizációs és sajtó egység


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online